Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 28/10 14:29

tsamoudede 4

Με τις ευχές του Σεβ.Μητροπολίτου μας κ.Μελετίου, εορτάστηκε και φέτος στην Ι.Μ.Κατάγκας, η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 27/10/2019 στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν.Αγ.Δημητρίου στο χωριό Τσαμουντέντε, ο εκπρόσωπος του Σεβ. Μητροπολίτου μας Αρχιμ.Κοσμάς Θασίτης, Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μητροπόλεως, συλλειτούργησε μαζί με τους ιερείς και τους διακόνους και κήρυξε το θείο λόγο.

Στο κήρυγμά του ο Αρχιμ.Κοσμάς, αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου, τονίζοντας το ηρωικό του φρόνημα και τη βαθιά του πίστη.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα , πολλοί νέοι άνθρωποι να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Αγίου και να δώσουν ακόμα και την ίδια τους τη ζωή ομολογώντας την πίστη τους στον Ιησού Χριστό.

Παρότρυνε τους πιστούς να έχουν πρότυπο στη ζωή τους τον Αγ.Δημήτριο, και ιδιαιτέρως τους γονείς, οι οποίοι με το παράδειγμά τους θα δίνουν καθημερινά μαρτυρία πίστεως στα παιδιά τους.

Κατά την διάρκεια της Ευχαριστιακής Συνάξεως, η συμμετοχή των πιστών ήταν συγκινητική. Ακούγοντάς τους όλους να ψάλλουν, είχαμε την αίσθηση ό,τι μας μετέφεραν με τις αγγελικές φωνές τους στη Βασιλεία των Ουρανών.

Η αγάπη και η δίψα που έχουν οι άνθρωποι αυτοί για να δοξολογήσουν το Θεό, σε κάνουν να αισθάνεσαι ευγνώμων απέναντί Του, που σε αξιώνει να διακονείς αυτό το λησμονημένο λαό.

Μετά το πέρας της Θ.Λειτουργίας, ο Πρωτοσύγκελλος μετέφερε τις ευχές του Σεβ.Μητροπολίτου και ευχαρίστησε τον προιστάμενο του Ι.Ναού και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την φιλοξενία που τους παρείχαν και για τον κόπο που έκαναν για την προετοιμασία της πανηγύρεως.

Τέλος, ευχαρίστησε και όλους τους πιστούς που συμμετείχαν σε όλες τις λατρευτικές εκδηλώσεις της ενορίας τους.

tsamoudede 4

tsamoudede 4

tsamoudede 4

tsamoudede 4

tsamoudede 4

tsamoudede 4

tsamoudede 4

tsamoudede 4

tsamoudede 4

tsamoudede 4

tsamoudede 4

tsamoudede 4

tsamoudede 4

Εμφανίσεις: 179697
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: