Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κορίνθου. 02/10 23:17

ieratiki korinthos

Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2026, πραγματοποιήθηκε στην «Κροκίδειο» Αίθουσα της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου η τέταρτη (Δ΄) προγραμματισμένη Ιερατική Σύναξη, με τη συμμετοχή όλων των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Παύλου.

Της Ιερατικής Συνάξεως προηγήθηκαν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Παύλου.

Κατόπιν της Θείας Λειτουργίας, οι Κληρικοί μετέβησαν στην «Κροκίδειο» Αίθουσα, όπου πραγματοποιήθηκε Σύναξη. Μετά την τέλεση του καθιερωμένου Αγιασμού, τον λόγο έλαβε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, ο οποίος ομίλησε περί της Θ. Λειτουργίας.

Ακολούθησε σχολιασμός ενώ στην συνέχεια συζητήθηκαν επίκαιρα διοικητικά, λειτουργικά και ποιμαντικά ζητήματα που αφορούν στη ζωή και το έργο των Ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος έδωσε στους Ιερείς τις απαραίτητες κατευθύνσεις και πρακτικές οδηγίες για την εύρυθμη λειτουργία των Ενοριών, αναφερόμενος παράλληλα στις σύγχρονες ποιμαντικές ανάγκες και την ευθύνη της Εκκλησίας να βρίσκεται διαρκώς κοντά στον άνθρωπο, ιδιαίτερα στις δυσκολίες και τις προκλήσεις της εποχής μας.

Ολοκληρώνοντας τη Σύναξη, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους Κληρικούς καλή δύναμη και καρποφόρα διακονία, προτρέποντάς τους να συνεχίσουν με ζήλο, ενότητα και πνεύμα αγάπης το ποιμαντικό τους έργο προς τον πιστό λαό της Κορινθίας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: