Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 14 Μαϊος 2019

epiphaniy8

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Ο νικητής των προεδρικών εκλογών της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, δημοσίευσε χθες, Δευτέρα βίντεο με του θρησκευτικούς ηγέτες της Ουκρανίας, οι οποίοι απευθύνουν μήνυμα ειρήνης για τους κατοίκους του Ντονμπάς και της Κριμαίας.

"Το αποτέλεσμα των συναντήσεων μου, με θρησκευτικούς ηγέτες ήταν ένα μήνυμα ειρήνης για τους κατοίκους της Κριμαίας και του Ντόνμπας. Ευχαριστώ όλους όσους συμφώνησαν. Είμαστε μαζί σας! Είμαστε μαζί! Είμαστε μία χώρα!", έγραψε σε μήνυμά του ο εκλεγμένος Πρόεδρος της Ουκρανίας κ. Ζελένσκι.

Στο βίντεο συμμετείχαν ο Επίτιμος "Πατριάρχης" Φιλάρετος, ο Ουνίτης Αρχιεπίσκοπος Σβιατοσλάβ Σεβτσούκ, ο Επικεφαλής της Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Ονούφριος, καθώς και οι Ραβίνοι και Μουφτήδες της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το BBC Ουκρανίας ο Μητροπολίτης Επιφάνιος της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, δεν δέχτηκε να συμμετάσχει στο βίντεο του Προέδρου Ζελένσκι.

Οι πληροφορίες του BBC αναφέρουν ότι ο Επιφάνιος αρνήθηκε να μιλήσει, διότι δεν του άρεσε το κείμενο που του δόθηκε, λέγοντας ότι "αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι διαπραγματεύομαι με αρχηγούς μαχητών"'.

Επίσης, ο Μητροπολίτης Επιφάνιος εξέφρασε την ανησυχία του, πως η συμμετοχή σε ένα βίντεο που συμμετέχει και ο επίτιμος Πατριάρχης Φιλάρετος θα οδηγούσε σε παρεξηγήσεις.

Διαβάστε την σχετική είδηση: Μήνυμα ειρήνης των Θρησκευτικών Ηγετών της Ουκρανίας

Εμφανίσεις: 272942
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: