Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 13/05 18:05

oukranis onoyfrios 1

Για την Romfea.gr | Θάνος Θανόπουλος


Μήνυμα ενότητας απηύθυναν οι θρησκευτικοί ηγέτες της Ουκρανίας, μέσω βίντεο στο οποίο καλούν τους Ουκρανούς να σταματήσουν να μιλούν την γλώσσα του μίσους.

Ο νέος Πρόεδρος της Ουκρανίας κ. Βολοντιμίρ Ζελένσκι δημοσίευσε το βίντεο στη σελίδα του στο Facebook, ευχαριστώντας όσους συμμετείχαν σε αυτό.

"Το αποτέλεσμα των συναντήσεων με θρησκευτικούς ηγέτες ήταν ένα μήνυμα ειρήνης για τους κατοίκους της Κριμαίας και του Ντονμπάς. Ευχαριστώ όλους όσους συμφώνησαν. Είμαστε μαζί σας! Είμαστε μαζί! Είμαστε μία χώρα!", τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Ζελένσκι.

Στο βίντεο συμμετείχαν ο Επίτιμος "Πατριάρχης" Φιλάρετος, ο Ουνίτης Αρχιεπίσκοπος Σβιατοσλάβ Σεβτσούκ, ο Επικεφαλής της Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Ονούφριος, ο Μουφτής της Ουκρανίας Σεϊχ Αχμέντ Ταμίμ κ.α.

Στο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Ονούφριος τόνισε: "Απευθύνομαι σε σας με τον λόγο της αγάπης και για χάρη του Θεού ζητώ από τους ανθρώπους από τους οποίους εξαρτάται, να σταματήσουν να μιλάνε με όπλα, κανόνια, πολυβόλα. (...) Πιστεύουμε ότι τελικά θα καθίσουμε ως πολιτισμένοι άνθρωποι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και θα μπορέσουμε να επιλύσουμε όλες τις συγκρούσεις και τα ζητήματα με τη βοήθεια της ανθρώπινης σοφίας".

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο Επικεφαλής της Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτης Επιφάνιος δεν συμμετείχε στο βίντεο με τους υπόλοιπους θρησκευτικούς ηγέτες της Ουκρανίας.

Εμφανίσεις: 300538
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: