Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 20/05 20:20

serbias prof

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Δηλώσεις σε δημοσιογράφους έκανε ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Πορφύριος, αμέσως μετά την συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Ο Πατριάρχης Πορφύριος, επιβεβαίωσε γι΄ ακόμη μια φορά την στάση της Εκκλησίας της Σερβίας όσον αφορά την συνεχιζόμενη εκκλησιαστική κρίση στην Ουκρανία.

Ερωτηθείς ο Πατριάρχης Πορφύριος εάν είναι δυνατή η επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση πριν ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος παραχωρήσει τομό αυτοκεφαλίας στους σχισματικούς, τόνισε ότι "δεν υπάρχει σημείο χωρίς επιστροφή στην Εκκλησία".

"Πρέπει να λάβετε υπόψη το γεγονός ότι η Εκκλησία δεν είναι ένας ανθρώπινος οργανισμός, καθοδηγούμενος από διαφορετικά συμφέροντα και επηρεάζεται κυρίως από τον ανθρώπινο παράγοντα. Η Εκκλησία είναι Μια, Αγία, Καθολική και Αποστολική" πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Πορφύριος.

Κλείνοντας ο Πατριάρχης Σερβίας, ανέφερε ότι "δεν επιλέξαμε να πάμε με την πλευρά της Μόσχας, ούτε με την πλευρά της Κωνσταντινούπολης, επιλέξαμε την κανονική τάξη και τους Ιερούς Κανόνες" - τόνισε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Σερβίας.

Εμφανίσεις: 303947
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: