Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 20/05 17:55

serbias borisbol

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Συνάντηση με τον Πατριάρχη Σερβίας κ. Πορφύριο είχε χθες Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021 ο Μητροπολίτης Μπορισπόλ Αντώνιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Τον Μητροπολίτη Αντώνιο συνοδευόταν στο Βελιγράδι, από τον Πρωθιερέα Νικόλαο Ντανίλεβιτς, Αναπληρωτή Προϊστάμενο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιών Σχέσεων, και τον Αρχιδιάκονο Βαντίμ Νοβίτσκι.

Να αναφερθεί ότι ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του, έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Σερβίας, ο οποίος του καλωσόρισε στο Βελιγράδι.

Εκ μέρους του επικεφαλής της Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτη Ονουφρίου ο Μητροπολίτης Αντώνιος μετέφερε τα συγχαρητήρια και τις ευχές προς τον Πατριάρχη Πορφύριο για την εκλογή του στον Πατριαρχικό Θρόνο.

Ο Πατριάρχης Πορφύριος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αντώνιο τόσο για τις ευχές όσο και για την επίσκεψη, τονίζοντας ότι είναι η πρώτη συνάντηση του ως Πατριάρχης με Ιεράρχη άλλης Τοπικής Εκκλησίας.

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης και ο Μητροπολίτης Αντώνιος, συζήτησαν σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση στον Ορθόδοξο κόσμο, την εκκλησιαστική κατάσταση στην Ουκρανία, καθώς και την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο Εκκλησιών.

Τέλος ο Μητροπολίτης Μπορίσπολ και η συνοδεία του, επισκέφθηκαν τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα.

serbias borisbol1

serbias borisbol1

serbias borisbol1

serbias borisbol1

serbias borisbol1

serbias borisbol1

serbias borisbol1

Εμφανίσεις: 300937
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: