Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/03 13:24

enthronisi kanagas 3

A' Στάση του Ακαθίστου Ύμνου και ενθρόνιση της ιεράς εικόνας της Παναγίας της Κανάνγκα στην Ιερά Μητρόπολη Κανάνγκας του Κονγκό, στην καρδιά της Αφρικής.

Σε ατμόσφαιρα κατάνυξης τελέστηκε στον καθεδρικό Ναό του Αγίου Ανδρέα στην Κανάνγκα, η Α΄ στάση των Χαιρετισμών.

Γεγονός όμως μοναδικό και ιστορικό για ολόκληρη την Ιερά Μητρόπολη υπήρξε η ενθρόνιση της εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου, επονομασθείσης: «LA SAINTE VIERGE DE KANANGA», «Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΝΑΝΓΚΑ».

Οι καμπάνες χτυπούσαν χαρμόσυνα και πλήθος ιερέων, ιεροψαλτών και ιεροπαίδων εν πομπή, ψάλλοντας στα ελληνικά το «Άξιον εστί», οδήγησαν την ιερά εικόνα στην είσοδο του Ναού, όπου την υποδέχτηκε ο οικείος Μητροπολίτης κ.κ. Χαρίτων.

Κατά την είσοδό της στο Ναό η συγκίνηση και η χαρά όλων ήταν καταφανής και η ενθρόνισή της πρωτόγνωρο γεγονός για τους πιστούς.

Στο κάτω μέρος γράφει:

Τω Ιερώ καθεδρικώ ναώ Αγίου Ανδρέου Κανάνγκα
την ιεράν ταύτην εικόνα ευλαβείας ένεκα
και εις μνημόσυνον αυτού και των γονέων Κων/νου και Σταυρούλας
αφιεροί τη 21η Νοεμβρίου 2021

+ Ο Ευκαρπίας Ιερόθεος

Και οι συν αυτώ εξ Αμερικής αδελφοί.

Με συγκίνηση ο Σεβασμιότατος, μπροστά στη πολύ γλυκειά μορφή της, ανέπεμψε δέηση υπέρ των δωρητών και των εικονογράφων της και υπέρ αναπαύσεως των δούλων του Θεού Κων/νου και Σταυρούλας.

Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Σεβ. Μητροπολίτη Κινσάσας κ.κ. Θεοδόσιο διότι ήταν δική του έμπνευση και συνεργασία με τους δωρητές η εικονογράφηση της εικόνας, όταν ήταν Μητροπολίτης Κανάνγκας.

Καθ' όλη τη διάρκεια της ακολουθίας των χαιρετισμών, οι πιστοί προσκυνούσαν την ιερά εικόνα.

Ο Σεβασμιότατος κάλεσε το πλήθος των πιστών να αγαπήσει την Παναγία, τη δική μας Παναγία της Κανάνγκα, είπε.

Είναι η Μάνα μας, έτοιμη κάθε στιγμή να μας ακούσει και με τις πρεσβείες της στον αγαπημένο της Υιό, τον Κύριό μας Ιησού Χριστό να γεμίσει τη ζωή μας ευλογίες και θαύματα και να δέεται για την πνευματική πορεία της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

enthronisi kanagas 1

enthronisi kanagas 1

enthronisi kanagas 1

enthronisi kanagas 1

Εμφανίσεις: 187142
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: