Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 05/02 21:24

neoi kinsasa 1

Πρόσφατα η νεολαία του καθεδρικού Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου της Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, συνοδευομένη από τον π. Κλαύδιο ΜΒΑΥΙ αρχιερατικό επίτροπο της Μητροπόλεως, και από τον πρόεδρό της (νεολαίας) Κωνσταντίνο ΒΑΚΟLΕ, επισκέφθηκαν, μετά από τις προετοιμασίες και τις συνεισφορές όλων διὰ τὴν συγκέντρωση τροφίμων, το ορφανοτροφείο -CRIS des ENFANTS- (η φωνή των παιδιών).

Αυτό βρίσκεται στην περιφέρεια της Κινάσας, σὲ μία φτωχογειτονιά.

Μέσα στο χώρο αυτό ζούνε 60 παιδιά σε δύσκολες συνθήκες. Τους λείπουν τα πάντα. Νερό, φαγητό, ρούχα, φάρμακα.... ζούνε στο έλεος του Θεού.

Με την παρουσία μας ο υπεύθυνος του ορφανοτροφείο είπε: «σας έστειλε ο Θεός γιατί η αποθήκη μας έχει αδειάσει. Σας ευχαριστούμε θερμά».

Το συγκινητικό ήταν η ιστορία του μικρού Εφραίμ, παιδίου τεσσάρων μηνών.

Η απελπισία και κυρίως η φτώχεια είναι η αιτία που πολλές φορές οι νέες κοπέλες, κυρίως ανύπανδρες, εγκατελλείπουν τα μωρά τους ακόμα και στα σκουπίδια χωρίς βοήθεια κανενός.

Τέτοια είναι η περίπτωση του μικρού Εφραίμ που βρέθηκε σ΄αυτό το χώρο όχι γιατὶ είναι ορφανός αλλά διότι η μητέρα του τον εγκατέλειψε.

Η νεολαία του Αγίου Νικολάου Κινσάσας με την ευλογία και τις ευχές του Μητροπολίτη Κινσάσας κ. Νικηφόρου στάθηκαν δίπλα τους και θα συνεχίσουν να είναι πάντα δίπλα τους διότι διεπίστωσαν την ανάγκη ποὺ έχουν.

Οι νέοι του Αγίου Νικολάου ευχαριστούνε όλους τοὺς φίλους τους που βοήθησαν στο έργο αυτό της συγκεντρώσεως τροφίμων και δοξάζουνε τον Θεό που τους αξίωσε να προβούν σε αυτήν την δραστηριότητα.

neoi kinsasa 2

neoi kinsasa 2

neoi kinsasa 2

neoi kinsasa 2

neoi kinsasa 2

neoi kinsasa 2

neoi kinsasa 2

Εμφανίσεις: 300849
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: