Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 17/06 14:33

kazamias alexandreias 4

Του Νίκου Κάτσικα


Τη μεγάλη του ικανοποίηση εξέφρασε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος, προς τον Κύπριο Αιγυπτιώτη επιχειρηματία Αντώνη Καζαμία, ο οποίος αποφάσισε να πάρει την πρωτοβουλία να οργανώσει από μόνος του μία πτήση επαναπατρισμού για την Ελλάδα.

Ο Προκαθήμενος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας χαρακτήρισε τον Κύπριο επιχειρηματία ως έναν ευπατρίδη, που δε δίστασε να πάρει το επιχειρηματικό ρίσκο, χωρίς τη βοήθεια κανενός φορέα, παρά μόνο με τη στήριξη της Ελλάδας που του παρείχε τις απαιτούμενες άδειες για να μπορέσουν, εν μέσω κορονοϊού, εκατό Έλληνες και Αιγύπτιοι διαμένοντες μόνιμα στην Ελλάδα, να επιστρέψουν στην Αθήνα, εν μέσω της δύσκολης αυτής εποχής του κορονοϊού.

«Σαν πνευματικός σου πατέρας να σου πω, Αντώνη Καζαμία, κουράγιο! Αξίζει τον κόπο που έκανες, γιατί είσαι ένας ευπατρίδης, που δεν ξέρεις να ρίχνεις την ασπίδα αλλά να τεντώνεις πάντα το ελληνικό ακόντιο και να βλέπεις ψηλά πάντα τους ουρανούς», είπε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Θεόδωρος.

Ο Προκαθήμενος του Παλαίφατου Πατριαρχείου εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίησή του, που υποδέχτηκε τον Κύπριο Αιγυπτιώτη επιχειρηματία στην έδρα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής και κατέληξε:

«Να σου ευχηθώ, Αντώνη Καζαμία, όλα τα καλά του Θεού, γιατί είσαι ένας Έλληνας πάνω από όλα, που πρεσβεύεις πολλά πράγματα στην πατρίδα μας, την Αίγυπτο, στον Πρόεδρό μας τον Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, που προσπαθεί μέσα σε δύσκολες συνθήκες, η Ελλάδα μας, η Κύπρος μας, αυτό το όμορφο και ευλογημένο νησί».

Από την πλευρά του, ο Κύπριος Αιγυπτιώτης επιχειρηματίας εξέφρασε τη χαρά του που τον δέχτηκε ο Πατριάρχης, ενθυμούμενος ότι τον γνωρίζει από τα χρόνια που παλαιότερα, πριν εκλεγεί Προκαθήμενος του ιεραποστολικού πατριαρχείου, υπηρετούσε στην Αίγυπτο.

«Εγώ, ό,τι το κάνω, το κάνω από την καρδιά μου για τους Έλληνες, γιατί είναι η οικογένειά μου. Εγώ είμαι Έλληνας και Αιγύπτιος την ίδια στιγμή, καθότι η μητέρα μου Αιγυπτία και ο πατέρας Έλληνας Κύπριος. Έτσι, εγώ λέω πάντα ότι είμαι Έλληνας. Μεγάλωσα μέσα στην εκκλησία, και αυτό είναι τιμή μου. Μέσα στην Ιερά Μονή Σινά. Και στα δικά σας τα χέρια στον Άγιο Γεώργιο Καΐρου και στην Αλεξάνδρεια. Και πραγματικά, πάντα έδινα και δίνω το καλύτερο. Γι' αυτό ζούμε. Για να αφήσουμε ένα παράδειγμα καλό. Και σήμερα και με την πανδημία, και με αυτά που περνάμε, και με τις δυσκολίες που είχα πέρυσι στο νοσοκομείο, άρρωστος που ήμουνα, σκέφτηκα πολλά πράγματα, καθώς τίποτα δε θα πάρουμε μαζί μας. Γι' αυτό, πραγματικά θέλω ό,τι έχω να το μοιράζω, να βοηθώ και ό,τι περνά από το χέρι μου να το κάνω», κατέληξε ο κ. Αντώνης Καζαμίας.

kazamias alexandreias 1

kazamias alexandreias 1

kazamias alexandreias 1

Εμφανίσεις: 300947
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: