Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 08/03 16:33

aksoum 1

Με λαμπρότητα, κατάνυξη και πνευματική χαρά, η Ιερά Μητρόπολη Αξώμης εόρτασε σήμερα, Κυριακή 8 Μαρτίου 2020, την μεγάλη εορτή του Θριάμβου της Ορθόδοξης Πίστης, κατά την οποία η Αγία Εκκλησία μας πανηγυρίζει την αναστήλωση των Ιερών Εικόνων, ύστερα από την μεγάλη περίοδο της Εικονομαχίας.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Κοινοτικός Καθεδρικός Ιερός Ναός Αγίου Φρουμεντίου Αδδίς Αμπάμπα, όπου τελέστηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του οικείου ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αξώμης κ. Δανιήλ, με τη συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού Πανοσιολ. Μεγ. Αρχιμ. κ. Χρυσοστόμου Μπαρμπέρη και με την παρουσία ορθοδόξων πιστών από Αιθιοπία, Ελλάδα, Ρωσία, Σερβία, Ουκρανία και Συρία.

Παρευρέθησαν, ο Εντιμ. Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Αδδίς Αμπάμπα κ. Δημήτριος Συκάς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες των Σχολείων της Ελληνικής Κοινότητος.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο των Μεγάλων Ευεργετών της Ελληνικής Κοινότητος.

Επακολούθησε η λιτάνευση των ιερών Εικόνων πέριξ του Ιερού Ναού, με τους πιστούς να κρατούν τις Ιερές Εικόνες στα χέρια τους, στο τέλος της οποίας ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε κατά το έθος, το Συνοδικό της Ορθοδοξίας.

aksoum 7

aksoum 7

aksoum 7

aksoum 7

aksoum 7

aksoum 7

Εμφανίσεις: 300152
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: