Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/02 02:05

themeliosi tanzania 6

Με την χάρη του Θεού και τις ευχές του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου του Β´, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος, σε αυτήν την όμορφη και καλοκαιρινή για την Αφρική περίοδο που διανύουμε, θεμελίωσε τον 35ο Ιερό Ναό, αυτόν του Αγίου Αθανασίου στην πόλη MELELA, της επαρχίας Μορογκόρο στην Ανατολική Τανζανία, δωρεά ανωνύμων φίλων και ευεργετών της Ιεραποστολής μας από την Θεσσαλονίκη, μέσω της Αδελφότητος Ορθοδόξου Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης.

Ο Θεός ευλόγησε αυτά τα 16 χρόνια Ιεραποστολικής εργασίας του Σεβ. στην Τανζανία, έτσι ώστε μέχρι σήμερα να έχουν κτισθεί 34 Ιεροί Ναοί, οι ανάγκες όμως είναι ακόμη πολύ μεγάλες λόγω της πλούσιας ιεραποστολικής καρποφορίας, με αποτέλεσμα περισσότερες από 16 ενορίες να στεγάζονται σε αχυροκαλύβες!!!

Από πολύ νωρίς το πρωί του Σαββάτου, άρχισαν να καταφθάνουν στο μεγάλο οικόπεδο, που πρόσφατα απέκτησε η Ιερά Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως, πάνω στην εθνική οδό προς την πόλη Ιρίγκα και πολύ κοντά σε ένα από τα μεγαλύτερα εθνικά πάρκα της Τανζανίας, το MIKOUMI NATIONAL PARK με τεράστιους πληθυσμούς αγρίων ζώων, οι ιθαγενείς ιερείς της περιοχής, αναγνώστες, Ορθόδοξοι πιστοί κυρίως από την πρωτόγονη φυλή των Μασάι, πολλοί μαθητές από την γύρω περιοχή οι οποίοι φοιτούν στα Ορθόδοξα σχολεία, αλλά και Πρόεδροι, Δήμαρχοι, Διευθυντές Σχολείων και άλλοι επίσημοι της τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να παραστούν στην τελετή θεμελίωσης του 35ου Ορθόδοξου Ιερού Ναού, σε μια καρποφόρα Ιεραποστολική προσπάθεια στην Ανατολική Τανζανία, στην καρδιά του μουσουλμανισμού της Ανατολικής Αφρικής!!!

Ο Σεβασμιότατος μετά την λήξη της ακολουθίας του αγιασμού, μιλώντας στην γλώσσα των Σουαχίλι, εξήρε τις προσπάθειες του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας σε κάθε γωνιά της αφρικανικής Ηπείρου για ειρήνη, πρόοδο, μόρφωση, υγεία και αρμονική συμβίωση, όλες αυτές δηλαδή τις αξίες που χρόνια τώρα ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. κ. Θεόδωρος Β', ο πνευματικός πατέρας της Αφρικής, προσπαθεί να κάνει πράξη στην αφρικανική ήπειρο και ευχαρίστησε τους ανώνυμους δωρητές από την Θεσσαλονίκη.

Στο τέλος ο Σεβασμιότατος διένειμε την αγάπη της Ορθοδόξου Εκκλησίας στους φτωχούς ιθαγενείς ορθόδοξους, δηλαδή οκτώ τόνους καλαμποκάλευρο δωρέα ευσεβών φίλων της Ιεραποστολής από την Μελβούρνη της Αυστραλίας.

themeliosi tanzania 1

themeliosi tanzania 1

themeliosi tanzania 1

themeliosi tanzania 3

themeliosi tanzania 3

themeliosi tanzania 2

Εμφανίσεις: 236181
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: