Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Αξώμης. 23/12 22:12

evrovouleftes aithiopia 5

Την Δευτέρα 23η Δεκεμβρίου 2019, μετά από πρόσκληση της Ιεράς Μητροπόλεως Αξώμης και της Ελληνικής Κοινότητος Αδδίς Αμπάμπα, επισκέφθηκαν την Αιθιοπική πρωτεύουσα οι Εξοχ. Βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ.κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης και Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο επισκέψεών τους σε Κοινότητες Ομογενών ανά τον κόσμο.

Το πρωί επισκέφθηκαν στο Μητροπολιτικό Μέγαρο τον Σεβασμ. Μητροπολίτη Αξώμης κ. Δανιήλ, με τον οποίο συζήτησαν λεπτομερώς θέματα αφορώντα την παρουσία και δράση της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αιθιοπία καθώς και ζητήματα που απασχολούν τον Ελληνισμό.

Ο Σεβασμ. κ. Δανιήλ μετέφερε επίσης προς τους Ευρωβουλευτές τις ευχές του Αλεξανδρινού Προκαθημένου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β εν όψει των Χριστουγέννων και του νέου έτους.

Ακολούθως, ο Σεβασμ. συνόδευσε τους υψηλούς επισκέπτες στους χώρους της Ελληνικής Κοινότητας Αδδίς Αμπάμπα και των Εκπαιδευτηρίων της, όπου τους υποδέχθηκε θερμά το Δ.Σ. της Κοινότητας, προεξάρχοντος του Εντιμ. Προέδρου κ. Δημητρίου Συκά, ο Εξοχ. Επιτετραμμένος της Ελλάδος στην Αιθιοπία κ. Νικόλαος Κανλής, εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες των σχολείων.

Στη συνέχεια, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Κοινότητας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, κατά την οποία έγινε λεπτομερής ενημέρωση για Κοινοτικά και Εκπαιδευτικά ζητήματα που απασχολούν τους ομογενείς της Αιθιοπίας.

Το ενδιαφέρον των κ.κ. Ευρωβουλευτών για τις αγωνίες και τα προβλήματα της ομογένειας ήταν έντονο, ενώ συζητήθηκαν προτάσεις για την επίλυσή τους.

evrovouleftes aithiopia 1

evrovouleftes aithiopia 1

evrovouleftes aithiopia 1

evrovouleftes aithiopia 1


H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: