Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 09/11 18:17

alexndrias56

«Είναι μεγάλη ευλογία για Κάιρο και Αλεξάνδρεια που έζησε κοντά μας. Και παρά τις πικρίες που του δημιούργησε ο τόπος που αγάπησε, ήρθε δύο φορές. Είναι ο Άγιος που γνωρίζουμε στις θλίψεις και τις χαρές, αλλά ήταν μεγάλος θεολόγος, καθώς γνώριζε από στήθους την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη, το ψαλτήριο. Σαράντα δικά του έργα κοσμούν την Βιβλιοθήκη της Πατριαρχικής Επιτροπείας Καΐρου. Και το μεγάλο του έργο είναι οι στίχοι προς την Παναγία «Αγνή Παρθένε», τόνισε ο Αλεξανδρείας Θεόδωρος για τον Άγιο Νεκτάριο, εκφράζοντας «ευγνωμοσύνη μεγάλη γιατί διέσωσε την παλαιά αποστολική θεία Λειτουργία του Αποστόλου Αγίου Μάρκου, που διατήρησε ο Άγιος Μελέτιος ο Πηγάς και τελούσε ο Κύριλλος Αλεξανδρείας στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου».

Μάλιστα, ο Πατριάρχης Θεόδωρος μνημόνευσε σήμερα τον μακαριστό Πατριάρχη κυρό Πέτρο Ζ΄ που μαζί του και με τον Κένυας Μακάριο συνέταξαν τη συγνώμη προς τον Άγιο Νεκτάριοκαι τον σημερινό

«Οι κληρικοί της Αφρικής, είμαστε παιδιά του Αγίου Νεκταρίου, καθώς κάθε Ιεράρχης του Αλεξανδρινού θρόνου, κάθε κληρικός ιεραπόστολος της Αφρικής, είμαστε παιδιά του Αγίου Νεκταρίου», σημείωσε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος.

Και ο Πατριάρχης Θεόδωρος, ακολουθώντας το έθιμο που θέλει μόνον ο Άγιος Νεκτάριος να βρίσκεται σήμερα στον πατριαρχικό θρόνο, εναποθέτισε εκεί την εικόνα του και κατέληξε:

«Ας είναι παρηγοριά για τον 21ο αιώνα και όσο υπάρχει ο κόσμος αυτός, για να υμνούν οι γενεές των γενεών, θα γεραίρουν, θα υμνούν τον Άγιο της ελπίδας, της παρηγοριάς και της αγάπης, τον δικό μας Άγιο. Και η χάρη του από το Κάιρο, την Αίγινα, να περιίπταται σε όλες τις καρδιές των πονεμένων ανθρώπων, εφόσον στις μέρες μας υπερεπερίσσευσε ο πόνος και η θλίψη».

Εμφανίσεις: 211733
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: