Γράφτηκε από τον/την ΑΠΕ - ΜΠΕ. 16/09 14:20

sinodos alexandreia

Η θέση της Αλεξανδρινής Εκκλησίας απέναντι στις σύγχρονες μορφές δουλείας και στον αγώνα των προσφύγων-μεταναστών για μία καλύτερη ζωή, η αντιμετώπιση του ζητήματος της μαγείας στις αφρικανικές χώρες, οι εφαρμογές της σύγχρονης τεχνολογίας στην αφρικανική ήπειρο σήμερα, το ταμείο κλήρου, αλλά θέματα οικολογίας και χρήσης των ΜΜΕ στο ιεραποστολικό έργο, είναι τα σημαντικότερα ζητήματα που θα απασχολήσουν τις εργασίες της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, που συνεδριάζει στην Αλεξάνδρεια, από 7 έως 10 Οκτωβρίου, υπό την προεδρία του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄.

Κορυφαία στιγμή της Συνόδου θα είναι η τέλεση της Πατριαρχικής και Συνοδικής Θείας Λειτουργίας, με τη συμμετοχή όλων των αρχιερέων του Θρόνου, και παρουσία επισήμων από Ελλάδα, Κύπρο και Αίγυπτο, στον Άγιο Σάββα Αλεξανδρείας, στις 9 Οκτωβρίου, στον ίδιο χώρο όπου πριν από 15 ακριβώς χρόνια, εξελέγη παμψηφεί Πατριάρχης Αλεξανδρείας ο από Ζιμπάμπουε Θεόδωρος.

Συνολικά, κατά τη διάρκεια της Συνόδου θα παρουσιαστούν εννέα συνολικά εισηγήσεις από τους Μητροπολίτες και Επισκόπους της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, καθώς επίσης τα πεπραγμένα των κατά τόπους Μητροπόλεων στην αφρικανική ήπειρο, αλλά και τα θέματα που τυχόν απασχολούν τις επαρχίες της Αλεξανδρινής Εκκλησίας.

Εμφανίσεις: 301273
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: