Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 14/07 21:58

agion pateron 12

Με την δέουσα αγιορείτικη τάξη και ευλάβεια εορτάσθηκε στην Ι.Μ. Κατάγκας η εορτή των Αγίων Πατέρων της εν Χαλκηδόνι Δ' Οικουμενικής Συνόδου.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κατάγκας κ. Μελέτιος, πλαισιούμενος από τους ιερείς και τους διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ιδιαιτέρως τίμησε με την παρουσία του ο Αρχιμ. Βασίλειος Γιάννακας, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο.

Στο τέλος του όρθρου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την χειροθεσία τριών υποδιακόνων, οι οποίοι βρίσκονται στο σεμινάριο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Επίσης ο κ. Μελέτιος πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την χειροθεσία δώδεκα αναγνωστών, και το απόγευμα όλοι μαζί, επισκέφθηκαν την Ι.Μ. Δώδεκα Αποστόλων, όπου είχαν την ευκαιρία τα παιδιά του σεμιναρίου να παρακολουθήσουν τον εσπερινό και να ξεναγηθούν στους χώρους της Ιεράς Μονής.

Ο Καθηγούμενος Αρχιμ. Βαρνάβας Γρηγοριατής, τους μετέφερε μέσα από την σύντομη ομιλία του το ορθόδοξο πνεύμα του μοναχισμού.

Στο τέλος τους ευχήθηκε να έχουν τη θεία φώτιση και τα μαθήματα που παρακολουθούν στο σεμινάριο να τους βοηθήσουν στην μετέπειτα πορεία τους βοηθώντας τις ανάγκες των ενοριών τους και της Ι. Μητροπόλεως.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 267514
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: