Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 11/07 10:14

epitropoi 3

Την Τρίτη, 9 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μακάριος συναντήθηκε στη Ναϊρόμπη με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο, όπου ο δεύτερος συμμετέχει σε συνέδριο για τους πρόσφυγες και τη μετανάστευση.

Ο Σεβασμιώτατος και ο κ. Αβραμόπουλος γνωρίζονται εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια, όταν ο κ. Αβραμόπουλος ήταν Δήμαρχος Αθηνών και παρευρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου – τόμου, που έγραψε ο Σεβασμιώτατος για το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και εκδόθηκε από την εκδοτική εταιρεία «Μίλητος» επί Πατριαρχείας Πέτρου του Ζ΄.

Στις συζητήσεις, ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τον Επίτροπο για το επιτελούμενο ιεραποστολικό έργο στην Κένυα και γενικά στην Αφρική.

Τόνισε ιδιαίτερα τη μεγάλη συμβολή της Πατριαρχικής Σχολής «Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος ο Γ΄» και τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η Ορθόδοξη Εκκλησία στον τομέα της παιδείας και την καταπολέμηση της μάστιγας της πείνας.

Οι συζητήσεις περιστράφηκαν και στη συμβολή των Αποδήμων Ελλήνων στις χώρες που έζησαν. Ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε, από τις έρευνές του στις διάφορες χώρες που υπηρέτησε, σημαντικά στοιχεία από τη ζωή των Ελλήνων στις χώρες της αποδημίας τους.

Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε στο γραφείο του τον Αλέξανδρο Ρόντο που εκτελεί χρέη ειδικού εκπροσώπου των Ηνωμένων Εθνών για την Αφρική.

Ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τον εκλεκτό επίτροπο στο γραφείο του, όπου του εξέθεσε το επιτελούμενο ιεραποστολικό έργο στην ιερά Μητρόπολη αλλά και σε ολόκληρη την Κένυα και την Αφρικανική ήπειρο.

epitropoi 1

epitropoi 1

epitropoi 1

Εμφανίσεις: 273178
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: