Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 23/06 15:52

sinodikos 13

Νέα Υόρκη | Αιμίλιος Πολυγένης


Παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε σήμερα, Κυριακή των Αγίων Πάντων η Συνοδική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Μανχάταν.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος και συλλειτούργησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος και οι Ιεράρχες της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου.

Επίσης να σημειωθεί ότι στο Ιερό παρέστη συμπροσευχόμενος ο Γέροντας πρώην Αμερικής κ. Δημήτριος.

Να αναφερθεί ότι αυτή είναι η πρώτη Θεία Λειτουργία του κ. Ελπιδοφόρου ως Αρχιεπισκόπου Αμερικής, μετά την λαμπρή τελετή ενθρονίσεως που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Ιουνίου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: "Σήμερα καλούμαστε να δώσουμε μία υπόσχεση στο Θεό σε αντάλλαγμα της δικής Του υπόσχεσης για την παρηγοριά του Πνεύματος Του και την κοινωνία των Αγίων Του. Ας υποσχεθούμε, λοιπόν, να ζούμε και να συμπεριφερόμαστε με τον τρόπο των Αγίων: με όλη μας την καρδιά και το μυαλό, με όλη μας τη θέληση και τη δύναμη".

Κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής υπογράμμισε: "Ας εργαστεί ο καθένας μας για να γίνει ο κόσμος λιγότερο σκοτεινός, λιγότερο τρομακτικός, λιγότερο αφιλόξενος. Ας διακηρύξει ο καθένας μας την καλή αγγελία (το ευαγγέλιο) ότι "οὕτω γάρ ἠγάπησεν ὁ Θεός τόν κόσμον, ὥστε τόν υἱόν αὐτοῦ τόν μονογενῆ ἔδωκεν" (Ιω. 3, 16). Ας υπενθυμίσει ο καθένας μας στον πλησίον του ότι ο Θεός δεν εγκατέλειψε ποτέ τον κόσμο, αλλά ζει μέσα στον κόσμο δια των Αγίων του. Ας ζούμε με τέτοιο τρόπο, ώστε οι άλλοι να γνωρίζουν από την αγάπη και τη χαρά μας ότι είμαστε μαθητές Του".

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ:

Δείτε στο βίντεο παρακάτω την Θεία Λειτουργία:

elpidoforos sinodiki 1

sinodikos 1

sinodikos 1

sinodikos 1

sinodikos 1

076776

sinodikos 1

sinodikos 1

sinodikos 1

sinodikos 9

sinodikos 9

sinodikos 10

sinodikos 12

sinodikos 14

sinodikos 14

sinodikos 16

sinodikos 16

sinodikos 16

sinodikos 16

sinodikos 16

sinodikos 16

sinodikos 16

sinodikos 24

sinodikos 24

sinodikos 26

sinodikos 26

sinodikos 28

sinodikos 28

sinodikos 28

sinodikos 31

sinodikos 31

sinodikos 33

sinodikos 40

Εμφανίσεις: 301961
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: