Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 17/05 21:52

alexan 5

«Kristo Amefufukka! Kweli Amefufukka!» Με τον Αναστάσιμο χαιρετισμό στα Σουαχίλι και με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς απο εκατοντάδες πιστούς σε δεκάδες χωριά στην Επαρχία της Ιεράς Επισκοπής Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας, καλωσορίζουν απο την Τετάρτη 15η Μαΐου 2019 τον πνευματικό τους πατέρα, Πάπα και Πατριάρχη κ.κ. Θεόδωρο Β’, όπου πραγματοποιεί Ποιμαντική επίσκεψη.

Την Πέμπτη 16η Μαΐου ε.ε., η Α.Θ. Μακαριότης, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρος Β’, συνοδευόμενος από τον επιχώριο Επίσκοπο Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικο και τον Αρχιγραμματέα του Πατριαρχείου Αρχιμ. κ. Νικόδημο Τότκα, επισκέφθηκε την περιοχή Νταμπάγκα στα νότια της χώρας κοντά στα σύνορα με την Ζάμπια, όπου ετέλεσε τον αγιασμό θεμελίωσης του Ιερού ναού Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου και Αγίου Λουκά του Ιατρού στο χωριό Μασέγκε, καθώς και τον αγιασμό της νέας γεώτρησης της περιοχής η οποία ευρίσκεται σε ένα οροπέδιο με υψόμετρο 2000μ.

Αμφότερα τα έργα αποτελούν δωρεά της Αδελφότητας Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης του κ. Νόστη Ψαρά από την Θεσσαλονίκη.

Αμέσως μετά τις τελετές επισκέφθηκε το Σχολείο της περιοχής, οπου έγινε ενθουσιωδώς δεκτός από τους εκπαιδευτικούς και εκατοντάδες παιδιά. 

Την επομένη, 17η Μαΐου, ο Μακαριώτατος μετέβη με την συνοδεία του στο χωριό Ιγκαγκιντούνγκου, στην ενδοχώρα της Κεντρικής Τανζανίας. Σε υψόμετρο 2000μ, σε ένα αιώνια λαμπερό σκηνικό, όπου η ομορφιά της φύσης συναντάει τους φιλήσυχους και εργατικούς ανθρώπους, ετέλεσε τον αγιασμό θυρανοιξίων του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, ωσαύτως δωρεά της Αδελφότητας Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας «ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος με την συνοδεία του μετέβη στο πρωτόγονο χωριό των Μασάϊ, το Ιποάσι, της περιοχής Ιρίγκα, το οποίο είναι αμιγώς Ορθόδοξο, και όπου σύσσωμο το χωριό τον προϋπάντησε με χορούς και τραγούδια. Με ιδιαίτερη συγκίνηση ο Μακαριώτατος ευλόγησε την γεώτρηση του χωριού, το νερό της οποίας καλύπτει τις ανάγκες των φτωχών αυτών ανθρώπων που ζουν σε ένα ιδιαζόντως σκληρό περιβάλλον και ζουν αποκλειστικά από την κτηνοτροφία.

Είναι μια από τις λίγες περιοχές του πλανήτη μας που μένει ανεπηρέαστη από την «πολιτισμική πρόοδο», και όπου όντως μπορεί κανείς να θαυμάσει και να απολαύσει την αγνότητα της φύσης και των ανθρώπων, χωρίς την «βεβήλωση» του τεχνολογικού πολιτισμού.

alexan 5

alexan 5

alexan 5

alexan 5

alexan 5

alexan 5

alexan 5

alexan 5

alexan 5

alexan 5

alexan 5

alexan 5

Εμφανίσεις: 300383
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: