Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 06/05 11:21

katagas meletios 40

Με την χάρη του Θεού όπως και τις άλλες χρονιές, πολλοί μαθητές και μαθήτριες ζήτησαν την προσευχή και την συμπαράσταση κατά την περίοδο των εξετάσεων.

Από πολύ νωρίς κατέφθασαν, ενώ ακόμη ετελείτο η Πασχαλινή ακολουθία, και προ της θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κατάγκας κ. Μελέτιος μίλησε στους προσερχομένους μαθητάς, με ποιές προϋποθέσεις πρέπει να ζητούν την ευλογία της Εκκλησίας, μα προπάντων να διατηρούν ένα έντονο δεσμό, ο οποίος θα τους βοηθήσει ουσιαστικά και έντονα, και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Την Παρασκευή της Διακαινησίμου ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην ενορία των Αγίων Αρχαγγέλων και τέλεσε την θεία λειτουργία, και ευχήθηκε στους ιερείς της περιοχής Λικασι που προσήλθαν όλοι να συζητήσουν τα προγραμματισμένα θέματα.

Την Κυριακή 5 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος μετέβη στη μακρινή ενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην γραφική κωμόπολη Κακαντας και λειτούργησε ο Ναός μικρός μεν και πρόχειρος (λασποκαλύβη) ασφυκτικά γεμάτος μέσα και έξω, και με προσοχή παρακολουθούσαν τα τελούμενα και συμμετείχαν ενεργά στη λατρεία της Κυριακάτικης λειτουργίας, ωσάν να ήσαν παλαιοί χριστιανοί.

Αργά το μεσημέρι παρέθεσε γεύμα στην ενοριακή Επιτροπή Κολουέζι και τους ευχαρίστησε για το αξιόλογο έργο και ενδιαφέρον που επιδεικνύουν εδώ και δύο χρόνια και τους παρότρυνε ακόμη περισσότερο να γίνουν καλοί Σαμαρείτες για τον πονεμένο Κογκολέζικο λαό.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 258325
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: