Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 17/04 13:31

alexandreias tsipras 1

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα είχε πριν από λίγο ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β' στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για το σημαντικό κοινωνικό, φιλανθρωπικό και πνευματικό έργο του Πατριαρχείου στην Αίγυπτο και γενικότερα στην Αφρική.

Επίσης ο κ. Θεόδωρος αναφέρθηκε και στις πολύ καλές ελληνοαιγυπτιακές σχέσεις, στο τριμερές συνέδριο, «Μεσόγειος, η δική μας θάλασσα, η δική μας πατρίδα», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Απριλίου στην αίθουσα Συνεδρίων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, ενώ εξέφρασε και τις ευχαριστίες του προς τον κ. Τσίπρα για την στήριξη της Ελλάδας στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας καλοσώρισε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, εκφράζοντας την χαρά του για αυτή την συνάντηση, ενώ πρόσθεσε ότι η στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στο έργο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας θα συνεχιστεί.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας σε ανάμνηση της συνάντησης, προσέφερε στον κ. Αλέξη Τσίπρα ένα δώρο.

alexandreias tsipras 2

alexandreias tsipras 2

alexandreias tsipras 4

Εμφανίσεις: 300233
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: