Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019

katagkas 4

Την Δευτέρα απόγευμα ο Σεβ. Μητροπολίτης Κατάγκας κ. Μελέτιος επεσκέφθηκε και ετέλεσε το Μέγα Απόδειπνο, στην ευλογημένη ενορία της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, ο Ναός δε ήτο κατάμεστος από πιστούς και συνέψαλλαν μικροί και μεγάλοι.

Την Τρίτη, ο Σεβασμιώτατος επεσκέφθηκε την ενορία του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο Φουνγκουρούμε και ετέλεσε την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, εκκλησιάστηκε και το Δημοτικό Σχολείο. Το απόγευμα, εύρεθη στην ενορία του Αγίου Γερασίμου Τσιαμπούλα.

Την Τετάρτη ετέλεσε την θεία λειτουργία στο Γυναικείο Μοναστήρι στην Καμανιόλα και το απόγευμα επεσκέφθηκε την ενορία του Αγίου Ανδρέου Λουαλάμπα.

Τους Β΄ Χαιρετισμούς, ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος στο ανδρικό Μοναστήρι των Αγίων Αποστόλων στη Τσιαμπούλα.

Το Σάββατο εύρεθη και πάλι εις το ευλογημένο Φουνγκουρούμε και ετέλεσε το αγιασμό εις το Νέο Σχολείο της ΤFM το οποίο έκτισαν οι εταιρίες των ορυχείων και το δώρισαν εις την Ιερά Μητρόπολη Κατάγκας να το επιβλέπει και συντηρεί.

Ήδη λειτουργούν εξ ειδικότητες όπως πληροφορικής, Κοπτ. Ραπτικής, Αισθητικής, Μηχανουργείου, Ξυλουργείου, Μαγειρικής, παρευρέθη η Υπουργός MARIE LOUISE MUSENGA, τεχνικοί και διευθυντές των ορυχείων και πολύ άλλος κόσμος.

Την Κυριακή μετέβη εις το Λουμπουμπάσι λειτούργησε δια τον Απόδημον Ελληνισμό, και παρουσία πολλών Ελλήνων έψάλη η Δοξολογία επί της 25η Μαρτίου, κατόπιν έγινε η σχολική εορτή στην Κοινότητα της παροικίας με κάθε μεγαλοπρέπεια.

 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 269702
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: