Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Αξώμης. 15/02 11:00

aitui 1

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Χρυσόστομο, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Έδρα του Αιθιοπικού Πατριαρχείου στην Αδδίς Αμπάμπα, προκειμένου να συναντηθεί με την Α.Α. τον Πατριάρχη της Αιθιοπικής Εκκλησίας κ.κ. Ματθία.

Ο Μητροπολίτης κ. Δανιήλ μετέφερε τις αδελφικές ευχές και την εν Χριστώ αγάπη του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β προς τον Αιθίοπα Προκαθήμενο.
Στη συνέχεια, του ανακοίνωσε την έλευση του Αλεξανδρινού Προκαθημένου στην Αιθιοπία (2-5 Μαρτίου 2019), με αφορμή την τέλεση της Ενθρονίσεώς του, επιδίδοντας επίσημη πρόσκληση.

Ο Προκαθήμενος κ. Ματθίας υποδέχθηκε θερμά τον νέο Μητροπολίτη κ. Δανιήλ, εκφράζοντας τόσο την προσωπική του χαρά όσο και της Αιθιοπικής Εκκλησίας, για την έλευση του Σεβασμιωτάτου, ενώ εξέφρασε θερμότατες ευχές αγάπης προς τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο κ.κ. Θεόδωρο.

Στο τέλος της συνομιλίας, ο Σεβασμ. κ. Δανιήλ προσέφερε προς τον Πατριάρχη κ.κ. Ματθία αρχιερατικό εγκόλπιο και ράβδο.

Εμφανίσεις: 252715
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: