Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019

agiou meletioy 48

Με λαμπρότητα και πάσα εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε η φιλέορτος εορτή του αγίου Μελετίου Αρχιεπισκόπου Αντιοχείας της Μεγάλης.

Το απόγευμα του Σαββάτου έγινε ο πανηγυρικός τον Αγίου μετά του Aγίου Χαραλάμπους, τη συμμετοχή πολλών ιερέων και διακόνων που παρευρέθησαν για την εορτή του Επισκόπου.

Το πρωί εψάλη με κάθε μεγαλοπρέπεια ο Όρθρος της Κυριακής και των εορταζομένων αγίων ακολούθησε μεγάλο συλλείτουργο, λαμπροφορούντες όλοι οι κληρικοί και διάκονοι ως και ο Επίσκοπος με όμοια άμφια κατά την αγιορείτικην τάξιν.

Ο προ ολίγων ημερών καρείς μοναχός Μελέτιος έγινε διάκονος τη προτάσσει του Aγίου Ηγουμένου π. Βαρνάβα Γρηγοριάτου.

Πλήθος πιστών κατέκλυσαν από νωρίς τον άγιο Νικόλαον, το μεγάλον ναόν, ακολούθησε πλούσια τράπεζα, αφού πρώτα όλος ο κλήρος και πιστός λαός πέρασαν από τα Γραφεία της Μητροπόλεως και ευχήθησαν ταπεινά εις τον Επίσκοπόν των και του προσέφεραν δώρα από καρδίας ως ο καθένας ηδύνατο.

Δοξάσαμε τον Πανάγαθον Θεόν και τους Αγίου Του που και αυτόν τον χρόνο εορτάσαμε και απολαυσαμε την προστασία και αγάπη τους.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 200135
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: