Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/02 00:49

nandi 2Σήμερα και με κάθε επισημότητα έφθασε στους χώρους της Πατριαρχικής Σχολής ο Κυβερνήτης της περιοχής Νάντι κ. Στέφανος Σαν για επίσκεψη.

Ο Σεβασμιώτατος γνωρίζει τον Κυβερνήτη από την εποχή που ήταν φοιτητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ναϊρόμπης, μαζί με τον επιστήθιο φίλο Ορθόδοξο φίλο του, που σπούδαζαν μαζί και ερχόταν για να πάρει τα δίδακτρα για τις σπουδές του. Και οι δύο έγιναν στη συνέχεια εξαίρετοι δικηγόροι.

Ο Στέφανος Σαν μπήκε στην πολιτική και εξελέγη γερουσιαστής σε μια περιοχή όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Ορθόδοξοι.

Ο Σεβασμιώτατος έκτισε ένα αριθμό Δημοτικών, Γυμνασίων και κλινικών, όπως επίσης και μεγαλοπρεπείς ναούς.

Τότε, συχνά – πυκνά, βρισκόντουσαν όταν ο Σεβασμιώτατος επισκεπτόταν την περιοχή. Μάλιστα, εκκλησιαζόταν όταν λειτουργούσε ο Σεβασμιώτατος. 

Έτσι, σήμερα, μια και εξελέγη Κυβερνήτης της περιοχής, θεώρησε υποχρέωσή του να έλθει να ευχαριστήσει τον Σεβασμιώτατο για τα έργα που έκανε όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Σεβασμιώτατος τον ευχαρίστησε, τον ξενάγησε στους χώρους και στη συνέχεια, στις συνομιλίες που είχαν, αποφάσισαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους για την ανάπτυξη της περιοχής σε διάφορους τομείς. 

Ο Σεβασμιώτατος εξέθεσε τις ανάγκες στον χώρο των σχολείων, όπου λόγω της ανομβρίας δεν υπάρχει καθαρό νερό και έτσι οι μαθητές αναγκάζονται να κουβαλούν στο κεφάλι τους το μόνο νερό που υπάρχει, από τους ποταμούς που δεν είναι καθαρό αλλά μολυσμένο, με αποτέλεσμα να μεταδίδονται ασθένειες στα παιδιά.

Ο κ. Κυβερνήτης υποσχέθηκε ότι θα δώσει εντολή στα συνεργεία του να έλθουν για να εργαστούν, ώστε να έχουν καθαρό νερό, όχι μόνο για τις προσωπικές τους ανάγκες αλλά και για το φαγητό τους. 

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος παρακάλεσε όπως κατασκευαστούν δρόμοι, επειδή όταν οι βροχές είναι καταρρακτώδεις δεν υπάρχει πρόσβαση προς τα σχολεία. Ο κ. Κυβερνήτης υποσχέθηκε ότι θα ενεργήσει, έτσι ώστε σύντομα να υπάρχει άνετο οδικό δίκτυο με την κατασκευή ασφάλτου.

Στο τέλος, επειδή και οι δύο συνδέονται με τον αναπληρωτή πρόεδρο της χώρας, συμφώνησαν να κανονίσει ο ίδιος να είναι παρών σε μια από τις Ορθόδοξες ενορίες.

Να σημειώσουμε και να υπενθυμίσουμε ότι ο αναπληρωτής πρόεδρος, σε πρόσφατο ταξίδι του στην περιοχή, ύστερα από παράκληση του Σεβασμιωτάτου, αγόρασε λεωφορείο πολυτελείας για τις ανάγκες ενός Ορθόδοξου Γυμνασίου, που λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια, με νέους από διάφορες περιοχές.

nandi 1

nandi 1

nandi 1

nandi 1

nandi 1

nandi 1

nandi 1

Εμφανίσεις: 214252
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: