Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 23/01 11:43

naos tanzania 1

Με την χάρη του Θεού και τις ευχές του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου του Β’, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος ολοκλήρωσε έναν ακόμη Ιερό Ναό, αυτόν της Αγίας Τριάδος και Αγίας Ειρήνης στην πόλη MVUMI, της επαρχίας Μορογκόρο στην Ανατολική Τανζανία.

Βεβαίως οι ανάγκες είναι ακόμη πολύ μεγάλες, λόγω της πλούσιας σε ευλογιά Ιεραποστολικής καρποφορίας, με αποτέλεσμα σήμερα περισσότερες από 17 ενορίες να στεγάζονται σε αχυροκαλύβες.

Από πολύ νωρίς το πρωί της Κυριακής, άρχισαν να καταφθάνουν στον πανέμορφο Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, ο οποίος με πολλές δυσκολίες κτίσθηκε σε μία καθαρά μουσουλμανική περιοχή, οι ιθαγενείς ιερείς της περιοχής, αναγνώστες, πιστοί, κατηχούμενοι, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές από την γύρω περιοχή, τους οποίους στηρίζει η Ορθόδοξη Ιεραποστολή με σχολικές υποτροφίες, αλλά και Δήμαρχοι, Φύλαρχοι της φυλής των Μασάι και άλλοι επίσημοι της τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να παραστούν στην τελετή θυρανοιξίων του νέου Ορθόδοξου Ιερού Ναού στην πλέον φτωχική περιφέρεια του Μορογκόρο.

Ο Σεβασμιότατος μετά την λήξη της ακολουθίας του αγιασμού των θυρανοιξίων, μιλώντας στην γλώσσα των Σουαχίλι, εξήρε τόσο την γνησιότητα και την οικουμενικότητα της Ορθοδόξου πίστεως, όσο και τις προσπάθειες του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας αλλά και όλως ιδιαιτέρως του Πάπα και Πατριάρχου κ.κ. Θεοδώρου Β´, σε κάθε γωνιά της αφρικανικής Ηπείρου για ειρήνη, μόρφωση, υγεία, πνευματική πρόοδο και αρμονική συμβίωση των Αφρικανών αδελφών μας.

naos tanzania 2

naos tanzania 2

Εμφανίσεις: 300953
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: