Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 21/01 22:41

mak nairombi 12

Με κάθε βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και κατανυκτική ατμόσφαιρα, την παραμονή της γιορτής του Αγίου Μακαρίου, τελέστηκε στον εορτάζοντα ομώνυμο ναό της Πατριαρχικής Σχολής πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναϊρόμπης κ. Μακάριο, με την παρουσία του Σεβασμιώτατου Ρουάντας και Μπουρούντι κ. Ιννοκέντιου με τη συμμετοχή μαθητών και καθηγητών ιερέων της Σχολής.

Επίσης τελέστηκε μνημόσυνο για τον αείμνηστο Επίσκοπο Κισούμου και Δυτικής Κένυας κ. Αθανάσιο.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος καλωσόρισε με θερμούς λόγους τον Σεβασμιώτατο κ. Ιννοκέντιο, ο οποίος υπήρξε μαθητής του και στη συνέχεια συνεργάτης του για πολλά χρόνια στην Κένυα.

Να πούμε επίσης ότι τους ύμνους της γιορτής έψαλλε μελωδικότατα η χορωδία της Πατριαρχικής Σχολής.

Την περιώνυμη ημέρα τελέστηκε τρισαρχιερατικό συλλείτουργο στον εορτάζοντα ιερό ναό του Αγίου Μακαρίου, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Ναϊρόμπης κ. Μακαρίου, βοηθούμενος από τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτη Ρουάντας και Μπουρούντι κ. Ιννοκέντιο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Νιέρι και Όρους Κένυα κ. Νεόφυτο.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας τελέστηκε μνημόσυνο για τον Αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Μακάριο τον Γ΄, ο οποίος είναι ο κτήτωρ και μέγας ευεργέτης της Πατριαρχικής Σχολής που φέρει και το όνομά του.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε στην ομιλία του τη μεγάλη χαρά για την παρουσία των δύο Ιεραρχών, οι οποίοι υπήρξαν μαθητές του στην Πατριαρχική Σχολή και τόνισε τη σπουδαιότητα της προσφοράς του Αείμνηστου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στην ανάπτυξη και προαγωγή του έργου της ιεραποστολής στην Αφρικανική ήπειρο.

Είναι γεγονός ότι το όραμα ενός ανθρώπου που ήταν εμπνευστής καλών έργων και έβλεπε πολύ μακριά, με προφητικό χάρισμα άλλαξε την πορεία της Εκκλησίας μας στον χώρο της ιεραποστολής στην ήπειρο του μέλλοντος της Αφρικής.

Γι’ αυτό και η προσφορά του αυτή αποτελεί σημείο αναφοράς, γιατί έγινε αιτία το αναστάσιμο μήνυμα της Ορθοδοξίας να μεταλαμπαδευτεί από τον Φάρο αυτό που έστησε στο κέντρο της Αφρικής, την Πατριαρχική Σχολή, που δίνει νέους εργάτες για τον Ευαγγελισμό των φυλών της ηπείρου αυτής.

Ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τους ιερείς και τους ιεροσπουδαστές να τιμούν εσαεί τον Αείμνηστο για το έργο και την προσφορά του που έδωσε στην Εκκλησία της Αφρικής.

 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 300303
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: