Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019

baftiseis katagas 91

Ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα ακολουθιών και βαφτίσεων πραγματοποιήθηκε αυτές τις ημέρες στην Ιερά Μητρόπολη Κατάγκας του Κονγκό.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κατάγκας κ. Μελέτιος λειτούργησε στο Κολουέζι, στο Λικάσι, στο Λουμπουμπάσι, και σε άλλες μικρότερες ενορίες πέριξ του Κολουέζι.

Επειδή διεκόπη το Internet λόγω των κρατικών Εκλογών δημοσιεύουμε τα δρώμενα έστω και καθυστερημένα για να χαρούν και δοξάσουν τον Θεόν οι φίλοι και αδελφοί της ιεραποστολής.

Στις 3 Ιανουαρίου στο Κολουέζι βαφτίσθηκαν 278 κατηχούμενοι και άλλοι τόσοι και περισσότεροι στις διάφορες ενορίες της Μητροπόλεως εκ των ιερέων και διακόνων.

Πλούσια και ωραία εορτή έγινε από τα παιδία ενορίας Αγίου Γεωργίου και μοιράστηκαν δώρα εις όλα τα παιδιά.

Στις 6 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού στο Λουμπουμπάσι και ετέλεσε το Μεγάλο Αγιασμό και αγίασε τους Ιθαγενείς και Έλληνας που κατέκλυσαν τον Ναό.

Την επομένη ημέρα ο Μητροπολίτης Κατάγκας λειτούργησε στον Ι. Ναό του Αγ. Προδρόμου στο Λικάσι – ευλογία της μακαριστής Σταυρίτσας- και μίλησε εις τους πιστούς.

Συνεχίζονται τα μαθήματα δια τους πιστούς και μαθητευομένους εις όλα τα επίπεδα, η δε αδελφή Νεκταρία έχει καταρτίσει μεγάλο πρόγραμμα μουσικής εις μικρούς και μεγάλους μαζί μα τον αδ. Προκόπιο, πτυχιούχος και αυτός της Βυζαντινής μουσικής.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 215941
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: