Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019

nairompis 6

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε η ετήσια συνάντηση των ιεροπαίδων στον ιερό ναό του Αγίου Τίτου Μουγκούι.

Η σημερινή ατμόσφαιρα ήταν ευφρόσυνη, μια πραγματική πανδαισία, αφού παρ’ όλες τις δυσκολίες μαζεύτηκαν περισσότερα από 100 παιδιά που υπηρετούν στο ιερό των ενοριών του περιχώρου της Ναϊρόμπης.

Τα παιδιά συνόδευαν οι ιερείς των ενοριών μαζί με τους κατηχητές τους, νέοι και νέες. Ο Σεβασμιώτατος στο άνοιγμα του Σεμιναρίου αυτού εξέφρασε τη μεγάλη του ευαρέσκεια για την πραγματοποίησή του.

Αναφέρθηκε στη γνωστή ιστορία του μικρού Αθανασίου, που τελούσε λειτουργία στην παραλία της Αλεξάνδρειας και για τον θαυμασμό που εξέφρασε ο τότε Πατριάρχης Αλεξανδρείας, Αλέξανδρος, ο οποίος χειροτόνησε τον μικρό διάκονό του και στη συνέχεια τον διαδέχθηκε στον θρόνο του Αγίου Μάρκου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος εξέφρασε την ευχαριστία του προς όλα τα παιδάκια, που με τόσο ζήλο και αφοσίωση κάθε Κυριακή προσέρχονται στους ναός της Αρχιεπισκοπής, όπου υπηρετούν με εξαίρετο ζήλο και θαυμαστή επιμέλεια τους ιερείς που υπηρετούν.

Τους κάλεσε να συνεχίσουν να αγαπούν την Ορθόδοξη Εκκλησία και να έχουν πάντα δυνατή πίστη για να εκπληρώσουν στο τέλος ακέραια την ιερή αυτή προσφορά τους. 

Ευχήθηκε σ’ όλους καλή κι ευλογημένη τη νέα χρονιά με αύξηση πνευματική και πρόοδο στα μαθήματά τους.

Τους τόνισε επίσης πόσο πρέπει να σέβονται τους κατηχητές τους και τους ιερείς, όπως και τους γονείς τους. Τα παιδιά στο τέλος τραγούδησαν χριστιανικά τραγούδια.

Οι ιερείς δίδαξαν στα παιδιά θέματα που έχουν σχέση με την προσευχή, τα μυστήρια, τη λειτουργία και πρακτική εξάσκηση, κατά τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών.

Στο τέλος, παρατέθηκε πλούσιο εορταστικό γεύμα σε όλους. Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος μοίρασε παιχνίδια και γραφική ύλη τόσο στα παιδιά όσο και τους κατηχητές.

nairompis 1

nairompis 1

nairompis 1

nairompis 1

nairompis 1

nairompis 1

nairompis 1

nairompis 1

nairompis 1

nairompis 1

nairompis 1

nairompis 1

Εμφανίσεις: 199929
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: