Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 08/01 10:39

kisoumou 13

Του Μητροπολίτου Μποτσουάνας και Φρή Στέητ Γενναδίου


«Ευάρεστος τω Θεώ γενόμενος ήγαπήθη και ζών μεταξύ αμαρτωλών μετετέθη- ήρπάγη, μη κακία άλλάξη σύνεσιν αυτού, ή δόλος άπατήση ψυχήν αυτού… Τελειωθείς εν όλίγω, επλήρωσε χρόνους μακρούς- αρεστή γαρ ην ή ψυχή αυτού…» (Σοφία Σολ. δ’ 10).

Θεοφιλέστατε Επίσκοπε Κισούμου και Δυτικής Κένυας,

μακαριστέ Αθανάσιε,

θα σε έχουμε πάντα στην καρδιά μας, για την αγάπη σου, το χαμόγελό σου, την καλωσύνη σου, την ανιδιοτελή προσφορά της ανθρωπιάς σου προς όλους!

Ο Χριστός μας να σε έχη κοντά Του, να σε αναπαύη, εκεί «όπου επισκοπεί το Φώς του Προσώπου Του»

Από την πρώτη στιγμή της εκλογής σου σε Επίσκοπο, μπήκες μέσα στις καρδιές όλων μας.

Η αυθεντικότητα του χαρακτήρος σου,η πηγαία σου ευγένεια, η βαθειά θεολογική μόρφωση, η αγάπη για τον άνθρωπο και η δίψα σου για προσφορά, ήταν μερικά από τα χαρίσματα που κοσμούσαν την αδαμάντινη προσωπικότητά σου.

Ήσουν πράγματι υπόδειγμα Αρχιερέως, γνησίου τέκνου της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, αντάξιος της εμπιστοσύνης του Προκαθημένου και Πατριάρχου μας, ο οποίος πάντοτε εξέφραζε την ιδιαίτερη αγάπη και τον θαυμασμό του προς το πρόσωπό σου.

Εμείς όλοι οι συνεπίσκοποί σου, που σε αγαπήσαμε αληθινά, με αυθόρμητο τρόπο, με ειλικρίνεια, με τη δυνατή φιλία που μας ένωσε, θα σε έχουμε μέσα στην καρδιά μας και θα προσευχόμασθε για σένα, όπως σε παρακαλούμε και Εσύ να προσεύχεσαι για όλους εμάς, που η χάρη του Αγίου Θεού, μας επιτρέπει να συνεχίζουμε την ελάχιστη διακονία μας, από τον τόπο όπου ήδη ευρίσκεσαι, κοντά στον Δικαιοκρίτη και νικητή του Θανάτου Ιησού Χριστό.

Διότι είμασθε σίγουροι ότι είσαι κοντά Του, κοντά σ’ Εκείνον πού τόσο πολύ πόθησε η άδολη και αθώα ψυχή σου.

Εύχου για εμάς Επίσκοπε Αθανάσιε, αγαπητέ αδελφέ και συλλειτουργέ, το δάκρυ μας γίνεται βουβός πόνος και συνάμα προσευχητική διάθεση, δεν θα σε ξεχάσουμε, θα σε έχουμε στην Προσκομιδή και στη Λειτουργία μας.

Αιωνία σου η μνήμη Αδελφέ Αθανάσιε! Άξιε και πανάξιε Αρχιερεύ του Υψίστου, γνήσιε Διάδοχε των Αποστόλων και διάκονε του σύγχρονου Ανθρώπου.

Εμφανίσεις: 300953
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: