Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Μπραζαβίλ. 07/01 01:00

fota congo 11

Την Κυριακή 6η Ιανουαρίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, εκήρυξε τον θείο λόγο και ετέλεσε την Ακολουθία του Μ.Αγιασμού στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου της πρωτεύουσας Μπραζαβίλ, μετά το πέρας της οποίας πραγματοποιήθηκε λιτανευτική οδοιπορία κατόπιν ειδικής αδείας που κατέληξε στις όχθες του ποταμού Congo.

Εκεί, οι ορθόδοξοι χριστιανοί εβίωσαν προσευχητικώς για έκτη φορά στην ιστορία της ορθοδόξου κοινότητος την τελετή καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στα νερά του δεύτερου μεγαλύτερου ποταμού του κόσμου.

Επί της όχθης ο Σεβασμιώτατος ωμίλησε σύντομα περί της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού και του αγιασμού των υδάτων.

Κατακλείων μετέφερε προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα τις πατρικές ευχές και ευλογίες της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β', ευχαρίστησε τις αρχές της χώρας για τον επιδεικνυόμενο σεβασμό και την συμπαράσταση προς την τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία του Κονγκό-Μπραζαβίλ, ως και την κρατική τηλεόραση Tele-Congo για την τηλεοπτική κάλυψη της Ευχαριστιακής Συνάξεως και της τελετής καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού.

Κατά την επιστροφή στον Ι.Ναό προσέφερε επιγονάτιο στον Εφημέριο, Αιδεσιμ. Οικονόμο π.Σέργιο Mabelemo, παρουσίασε στο εκκλησίασμα τον υποψήφιο προς χειροτονία προσεχώς κ.Ιάκωβο Ntsoumou Miayokela και εδέχθη τις ευχαριστίες του Προέδρου της Ενοριακής Επιτροπής κ.Adrien Hossie για την επιδεικνυομένη πατρική μέριμνα και αγάπη.

Αμέσως μετά ο Μητροπολίτης ανεχώρησε αεροπορικώς προς την έδρα της Ι. Μητροπόλεως στην συμπρωτεύουσα Pointe-Noire.

fota congo 1

fota congo 1

fota congo 1

fota congo 1

fota congo 1

fota congo 1

fota congo 1

fota congo 1

fota congo 1

fota congo 1

fota congo 1

fota congo 1

fota congo 1

Εμφανίσεις: 300588
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: