Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 01/01 23:05

alexandreias trofimoi 2

Του Νίκου Κάτσικα


Με τους Αλεξανδρινούς γέροντες του πρότυπου Οίκου Ευγηρίας «ΜΑΝΝΑ» της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, προτίμησε να περάσει την πρώτη ημέρα του 2019, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, και να τους ευχηθεί για τη νέα χρονιά.

Οι 18 γέροντες, που αποτελούν την τιμημένη Τρίτη Ηλικία του Αλεξανδρινού Ελληνισμού οι οποίοι έχουν βρει καταφύγιο στο ίδρυμα της πρεσβυγενούς Ελληνικής Κοινότητας, τον περίμεναν με ανυπομονησία, καθώς οι περισσότεροι αδυνατούσαν να μεταβούν στην εκκλησία για να ακούσουν τις ευχές της πρώτης ημέρας του χρόνου.

Έτσι, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, εκτός από τις πατριαρχικές ευχές του, ήταν εκείνος που τους έψαλλε και τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, κάνοντας όλους τους γέροντες να ακολουθήσουν τα λόγια και τραγουδήσουν μαζί του. Κάποιοι δάκρυσαν...

Ακολούθησε το κόψιμο της πατροπαράδοτης αγιοβασιλόπιτας, με την ευκαιρία της οποίας, ο Ποιμενάρχης του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού κ. Θεόδωρος ευχαρίστησε θερμά την Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας για ό,τι προσφέρει για τους αλεξανδρινούς αυτούς γέροντες, οι περισσότεροι από τους οποίους βρίσκονται στο δείλι της ζωής τους.

Παράλληλα, ο Πατριάρχης, συνοδευόμενος από τον Επίσκοπο Μαλάουι κ. Φώτιο, ευχαρίστησε προσωπικά τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Εδμόνδο Κασιμάτη, τον υπεύθυνο ιατρό Δρ Μέτχαντ Σόκαρ, την Δ/ντρια του ιδρύματος κα Αγγελική Νιάρου και την προϊσταμένη του Κέντρου Σίτισης της Κοινότητας κα Σερίν Σακελλάρη, καθώς και όλο το προσωπικό για τις προσπάθειες που καταβάλουν για να μην λείπει τίποτα στους Αλεξανδρινούς τροφίμους του «ΜΑΝΝΑ».

Λίγο πριν την αναχώρηση του Πατριάρχη, συνέβη η έκπληξη, με την παρουσία ενός Έλληνα τενόρου από την Όπερα της Λουκέρνης της Ελβετίας, ο οποίος επισκέφθηκε το Γηροκομείο για να δώσει τις ευχές του, συνοδευόμενος από την αλεξανδρινή σύζυγό του κα Σοφία Βλουτή Λαμπή, ο οποίος απέδωσε εορταστικά τραγούδια αλλά απέδωσε με εκπληκτικό τρόπο και τη γνωστή άρια «Ο σόλε μίο», με κάποιους από τους γέροντες μάλιστα να προσπαθούν να τον ακολουθήσουν, μία εικόνα που συγκίνησε όσους παραβρίσκονταν στην αίθουσα του «ΜΑΝΝΑ», με τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο να τον ευχαριστεί θερμά, ευχόμενος σε όλους «μία καλή και ευλογημένη χρονιά 2019».

alexandreias trofimoi 1

alexandreias trofimoi 1

alexandreias trofimoi 1

alexandreias trofimoi 1

alexandreias trofimoi 1

alexandreias trofimoi 1

alexandreias trofimoi 1

Εμφανίσεις: 301394
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: