Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 07/12 10:00

ierospoudastes 1

Την Τετάρτη το απόγευμα, σε σεμνή τελετή, γιορτάστηκαν τα πενήντα πέντε χρόνια σύναψης διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στην Κένυα και τη Ρωσία.

Στην τελετή παρέστησαν πρέσβεις ξένων χωρών, ο Υπουργός Εξωτερικών της Κένυας, Ρώσσοι επιχειρηματίες, Κενυάτες που σπούδασαν με υποτροφία στη Ρωσσία.

Στην τελετή προσκλήθηκε, επίσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναϊρόμπης κ. Μακάριος, ο οποίος συνόδευσε τη χορωδία της Πατριαρχικής Σχολής.

Να σημειώσουμε ότι η Ρωσσία ήταν η δεύτερη χώρα, μετά τη Γερμανία, που συνήψε διπλωματικές σχέσεις μετά την ανεξαρτησία της Δημοκρατίας της Κένυας.

Ύστερα από παράκληση του Ρώσσου πρέσβη προς τον Σεβασμιώτατο κ. Μακάριο, ο οποίος εντυπωσιάστηκε τόσο από την άρτια εκτέλεση της χορωδίας της Πατριαρχικής Σχολής κατά τη φετινή αποφοίτηση, η χορωδία ετοιμάστηκε γι’ αυτή την εκδήλωση, ώστε να εκτελέσει τον Εθνικό Ύμνο στα ρωσσικά και στα σουαχίλι.

Οι ιεροσπουδαστές, με πολλή όρεξη και προθυμία, ετοιμάστηκαν με επιμέλεια και παρουσίασαν το μουσικό τους ταλέντο, κατενθουσιάζοντάς τους πάντες με την άρτια εκτέλεσή τους.

Όλος ο κόσμος εντυπωσιάστηκε όταν είδε Αφρικανούς ιεροσπουδαστές να εκτελούν τόσο θαυμάσια τον Εθνικό Ύμνο της Ρωσσίας στα ρωσσικά.

Επίσης, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Τέρενς Κουΐκ, στην Πατριαρχική Σχολή και του βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκου Τορναρίτη, οι ιεροσπουδαστές εκτέλεσαν άψογα τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας.

Παρακολουθήστε και τους τρεις Εθνικούς Ύμνους της Κένυας, της Ρωσσίας και της Ελλάδας στα σχετικά video.

Εμφανίσεις: 230233
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: