Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 04/12 00:48

kitiou kenia 1

Έφθασε αργά το απόγευμα της περασμένης Πέμπτη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος, Πρόεδρος του Παγκύπριου Συλλόγου για την καταπολέμηση της μάστιγας της πείνας.

Το πρωί της ίδιας μέρας έφθασαν επίσης εννέα γιατροί της ίδιας οργάνωσης για να εργαστούν εθελοντικά στις διάφορες περιοχές.

Την Παρασκευή, μετά τον εσπερινό και το απόδειπνο, ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος υποδέχθηκε τους εθελοντές επισκέπτες εκ μέρους της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεοδώρου του Β΄.

Στην ομιλία του είπε ότι ο Άγιος Κιτίου, τα τελευταία τριάντα χρόνια, προσφέρει τεράστιες υπηρεσίες, με το κτίσιμο ναών, κλινικών, σχολείων και άλλων ευαγών ιδρυμάτων, όπως ακόμα και παροχή υποτροφιών σε άπορα και φτωχά παιδάκια.

Ήδη οι εθελοντές γιατροί επισκέπτονται ενορίες όπου παρέχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Επίσης, ομάδα Ρώσσων προσκυνητών, με επικεφαλής Ηγούμενο από τη Μητρόπολη Μινσκ της Λευκορωσίας, επισκέφθηκαν διάφορα κέντρα και ενορίες όπου γνώρισαν από κοντά τις δραστηριότητες της Μητροπόλεως Ναϊρόμπης.

Ακόμα, τις μέρες αυτές, επισκέφθηκε τους χώρους της Πατριαρχικής Σχολής και τα εκπαιδευτήρια, ο Βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Τορναρίτης, ο οποίος μαζί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου μαζεύουν υλικά για την αποστολή κοντέινερ για τις ανάγκες της Μητροπόλεως.

Έφθασε, επίσης, ομάδα εκπαιδευτικών, απεσταλμένοι από το Ορθόδοξο Χριστιανικό Κέντρο της Αμερικής, όπου ήδη διοργανώνουν ειδικό σεμινάριο για αποφοίτους του Δημοτικού σχολείου Αγίου Κλήμεντος, που βρίσκονται στους χώρους της Μητροπόλεως.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το εκπαιδευτικό έργο της Μητροπόλεως και να βοηθήσουν όσο μπορούν.

Μαζί με την ομάδα αυτή έφθασε επίσης ειδική τεχνική αποστολή όπου ασχολούνται με την κατασκευή τριών μεγάλων βαπτιστηρίων σε τρεις ενορίες της περιοχής.

Οι ειδικοί αυτοί τεχνίτες θα εργασθούν ακόμα για την καλλιέργεια μεγάλης έκτασης στους χώρους της Πατριαρχικής Σχολής με την οργάνωση ορνιθώνα και λαχανόκηπου για τις ανάγκες της ιεραποστολής.

Μεγάλη θα είναι, επίσης, η συμβολή τους στις απομακρυσμένες περιοχές, όπως το ορφανοτροφείο στο όρος Κιλιμάντζαρο και αλλού.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εδώ οι επισκέπτες, εκτός από τις λειτουργίες και τις ακολουθίες στην Πατριαρχική Σχολή, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και σε παρόμοιες λειτουργικές συνάξεις σε διάφορες ενορίες των περιχώρων.

Η 1η Δεκεμβρίου ήταν μια ξεχωριστή μέρα. Εκτός από τη θεία λειτουργία στο παρεκκλήσιο της Πατριαρχικής Σχολής, στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού, κάτι που γίνεται πάντα την πρώτη κάθε μήνα, με κατάλληλη ομιλία προς τους ιεροσπουδαστές.

Οι γιατροί, φυσικά, εκτός από τις επισκέψεις τους στους χώρους των εκπαιδευτηρίων και την εξέταση ασθενών από τη γύρω περιοχή, είχαν την ευκαιρία να δουν κόσμο και σε άλλες ενορίες που είχαν ανάγκη ιατρικής περίθαλψης.

Και οι ιεροσπουδαστές, με τις θαυμάσιες φωνές τους κατά τη διάρκεια όλων των ακολουθιών, έδιναν ζωή και νόμιζε κανείς ότι κατέβαινε ο ουρανός στη γη, από την εκτέλεση των θαυμάσιων ύμνων των διάφορων ακολουθιών.

Όλοι οι επισκέπτες έφευγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις για τη θαυμάσια εκτέλεσή τους σε τόσες διαφορετικές διαλέκτους και φυσικά στα ελληνικά, ακόμα και στα σλαβονικά για τους Ρώσους επισκέπτες.

Μια ζωντανή αληθινή μαρτυρία στον χώρο της Αφρικανικής Ηπείρου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 287685
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: