Γράφτηκε από τον/την Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. 10/11 03:15

matomeni 13

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης 8 Νοεμβρίου η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ αφίχθηκε στην χώρα των ματωμένων διαμαντιών, την Σιέρρα Λεόνε, συνοδευόμενος από τον Αρχιμανδρίτη Αθανάσιο Καγιέμπε.

Στο αεροδρόμιο τον Μακαριώτατο υποδέχτηκε ο οικείος Μητροπολίτης, Σεβασμιώτατος Γουινέας Γεώργιος, ο Πρέσβυς της Αιγύπτου, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Γουινέας π. Θεμιστοκλής Αδαμόπουλος, Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών και ο ιερός κλήρος της Σιέρρα Λεόνε.

Στην συνέχεια με ειδικό πλοιάριο ο Πατριάρχης μετέβη στην πρωτεύουσα Φρητάουν όπου τον ανέμεναν δημοσιογράφοι από τα τοπικά ΜΜΕ.

Στις σύντομες δηλώσεις του, ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική θέση έχει στην καρδιά του η Σιέρρα Λεόνε και πως με μεγάλη χαρά επιστρέφει στην χώρα μετά από 6 χρόνια για να εγκαινιάσει τα νέα εκπαιδευτήρια της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Το πρωί της Παρασκευής 9 Νοεμβρίου ο Μακαριώτατος εκκλησιάστηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης για την εορτή του Αγίου Νεκταρίου και στην συνέχεια συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Alie Kabba.

Ο κύριος Υπουργός καλοσώρισε τον Πατριάρχη στην Σιέρρα Λεόνε, τον ευχαρίστησε για το θαυμάσιο έργο που επιτελεί η Ορθόδοξη Εκκλησία στην χώρα και ιδιαίτερα στον εκπαιδευτικό τομέα, και τον διαβεβαίωσε ότι η πολιτεία θα είναι αρωγός στο έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Ο Μακαριώτατος με την σειρά του τον ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή και φιλοξενία και εξέφρασε την χαρά του που επέστρεψε στην τόσο ταλαιπωρημένη χώρα για να ευλογήσει τα νέα έργα που έγιναν αποκλειστικά για τα παιδιά.

Στην συνέχεια ο Πατριάρχης μετέβη στο Ιεραποστολικό Κέντρο του Αγίου Μωυσέως του Αιθίοπος στην περιοχή Waterloo. Εκεί τον υποδέχτηκε η Υπουργός Παιδείας, ο ιερός κλήρος και εκατοντάδες παιδιά των Ορθόδοξων εκπαιδευτηρίων.

Στον Ιερό Ναό εψάλλη η Δοξολογία και στην συνέχεια ο Μακαριώτατος τέλεσε Αγιασμό για τα εγκαίνια του πρώτου Ορθόδοξου Παιδικού χωριού για ορφανά παιδιά που έχασαν τους γονείς και τους κηδεμόνες τους από τον θανατηφόρο ιό έμπολα.

Το Ορθόδοξο παιδικό χωρίο είναι ένα πρώτυπο χωριό για την Ορθόδοξη Εκκλησία και στους χώρους του τα ορφανά παιδιά θα βρουν μητρική αγάπη και στοργή από παρένθετες μητέρες, στέγη, καταφύγιο, τροφή, ιατρική περίθαλψη και εκπαίδευση.

Ο Μακαριώτος βαθιά συγκινημένος εγκαινίασε τα πρώτα δύο σπίτια του χωριού και ευλόγησε 24 ορφανά παιδιά που θα φιλοξενηθούν στους χώρους τους.

Ακολούθησε γιορτή όπου συμμετείχαν όλα τα παιδιά.

Στην έναρξη της γιορτής τον λόγο πήρε ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος, ο οποίος και καλωσόρισε τον Πατέρα των Πατέρων, τον Αρχιερέα των Αρχιερεών, τον Ποιμένα των Ποιμένων και τον 117 διάδοχο του Αγίου Μάρκου κ. Θεόδωρο Β’ και εξέφρασε την χαρά του που ο Άγιος Νεκτάριος ανήμερα της εορτής του, έφερε τα βήματα του Πατριάρχη στην ταλαιπωρημένη γη της Σιέρρα Λεόνε και αμέσως όλα τα παιδια ξέσπασαν σε ζητωκραυγές και χειροκροτήματα.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε εν συντομία στις καθημερινές δραστηριότητες του Πατριάρχη και στις Ιεραποστολικές του περιοδείες σε όλη την Αφρικανική γη και στην μοναδική αγάπη που έχει για όλα του τα πνευματικά παιδιά.

Τέλος συνεχάρη τον π. Θεμιστοκλή και τους συνεργάτες του για την καθημερινό τους αγώνα για να στηρίξουν τον πονεμένο λαό της Σιέρρα Λεόνε.

Στην συνέχεια η κυρία Υπουργός συνεχάρη τον Πατριάρχη για τα Ορθόδοξα εκπαιδευτήρια και τις υψιλές προδιαγραφές τους και υποσχέθηκε πως το Υπουργείο Παιδείας θα είναι πάντοτε στο πλευρό του.

Την όμορφη γιορτή έκλεισε ο Πατριάρχης με λόγια αγάπης, ευχαρίστησε όλους τους ανά τον κόσμο φίλους της Ιεραποστολής που στηρίζουν τον αγώνα του Πατριαρχείου και τέλος ευχαρίστησε τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκο Παπά και τον Υφυπουργό κ. Λευτέρη Κρέτσο που αποδέχτηκαν με χαρά την πρότασή του και συμφώνησαν να συμμετάσχει συνεργείο της ΕΡΤ στην περιοδεία του στην Σιέρρα Λεόνε.

matomeni 1

matomeni 1

matomeni 1

matomeni 1

matomeni 1

matomeni 1

matomeni 1

matomeni 1

matomeni 1

matomeni 1

matomeni 1

matomeni 1

matomeni 1

matomeni 1

matomeni 1

Εμφανίσεις: 301152
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: