Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 19/10 19:09

xanthis kogo 1

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β΄ συνεχίζεται η επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Κινσάσας.

Για πέντε ημέρες ο Σεβασμιώτατος Άγιος Ξάνθης, δέχθηκε την αρχοντική και συγκινητική αγάπη, υποδοχή και φιλοξενία των πιστών της Β΄ Μητροπολιτικής Περιφέρειας, με κέντρο την Κανάγκα.

Κατ΄ εντολή του Σεβασμιωτάτου Αγίου Κινσάσας Νικηφόρου, ο Πατριαρχικός Επίτροπος Κανάγκας και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσας Αρχιμανδρίτης Θεοδόσιος Τσιτσίβος, προετοίμασε τις υποδοχές, σε όλες τις ενορίες της πόλεως και των περιχώρων.

Το πρωί της Κυριακής ο Άγιος Ξάνθης, τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο στους Μακαριστούς Ιεραποστόλους Μητροπολίτη Πενταπόλεως Ιγνάτιο και Αρχιμανδρίτας Χρυσόστομο Παπασαραντόπουλο, Χαρίτωνα Πνευματικάκη καὶ ἀδελφὴ Ὀλγα Παπασαράντου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ανδρέου, το απόγευμα της ιδίας ημέρας τέλεσε την ακολουθία της Παρακλήσεως στην ενορία του Ευαγγελισμού.

Την επόμενη ημέρα, επισκέφθηκε το χωριό Mikalayi όπου ἡ Μητρόπολης Ξάνθης ἔκτισε τὸ Σχολείο στὸ οποίο κάθε μήνα πληρώνει τους μισθούς των διδασκάλων στον Ναό του Προφήτου Ηλιού τέλεσε την Θεία Λειτουργία.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο π. Θεοδόσιος προσφώνησε τον Σεβασμιώτατο εκφράζοντας την χαρά των πιστών για την παρουσία του στο χωριό, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους μακαριστούς Ιεραποστόλους που προηγήθηκαν και εργάσθηκαν θυσιαστικά στην Κανάγκα και στα Κασάι.

Όλος ιδιαιτέρως όμως τόνισε την πατρική αγάπη και συμπαράσταση του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου, στην μέχρι σήμερα διακονία του στο Κογκό, που καθώς είπε, «δεν αισθανόμαστε μόνοι, διότι στο πλάι μας έχουμε τον Πατριάρχη μας».

Ο π. Θεοδόσιος προσέφερε δώρα στον επισκέπτη Μητροπολίτη και οι πιστοί επευφημούσαν τον Σεβασμιώτατο.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την ευλογία που του παρείχε να επισκεφτεί επαρχία του Πατριαρχείου του, τονίζοντας πως ο Μακαριώτατος είναι μια μεγάλη καρδιά και αγκαλιά. Βεβαίως και αναφέρθηκε στους χρόνιους φιλικούς και πνευματικούς δεσμούς με τον Μητροπολίτη Κινσάσας Νικηφόρο, τον οποίο και ευχαρίστησε για τις ωραίες στιγμές που απολάμβανει κοντά στο ποίμνιό του.

Δώρισε στον Ναό του χωριού αγιογραφημένη εικόνα του Προφήτου Ηλιού και Άγια Δισκοπότηρα για να τελείτε η Θεία Λειτουργία.

Στην συνέχεια επισκέφθηκε το σχολείο της ενορίας, όπου κατασκευαστηκέ και λειτουργεί με έξοδα της Μητροπόλεως Ξάνθης, φέροντας το όνομα του Αγίου Παντελεήμονος.

Ο Σεβασμιώτατος, μοίρασε τετράδια, στυλούς, χρώματα, εικόνες, καραμέλες και άλλα δώρα στα παιδιά του σχολείου και έπαιξε μαζί τους.

Νουθέτησε κατάλληλα τους μαθητές και τους δασκάλους και δώρισε χρήματα στο σχολείο για την αγορά θρανίων και άλλων εργασιών.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας τέλεσε στον παλαιό Ναό του Αγίου Ανδρέου το μυστήριο του Αγίου Ευχελαίου, όπου και μίλησε κατάλληλα.

Την Τρίτη και την Πέμπτη το πρωί τα παιδιά των σχολίων «ΦΩΣ ΕΘΝΩΝ» όπου την ευθύνη έχει η χριστιανική αδελφότητα «ΣΩΤΗΡ», με την συμβολή αδελφών από χριστιανικές αδελφότητες της Ελλάδος, επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Σεβασμιώτατο με τραγούδια και ψαλμούς.

Ο Σεβασμιώτατος ανταπέδωσε την χαρά του, ευχαριστώντας τα παιδιά για την υποδοχή και επαινώντας τις αδελφές για το πολύτιμο και θεάρεστο έργο τους.

Επισκέφθηκε και άλλες ενορίες ο Άγιος Ξάνθης, την ενορία της Αναλήψεως, της Ζωοδόχου Πηγής Tshilumba και της Αγίας Σοφίας Lukonga, εισπράττοντας την πηγαία αγάπη και υποδοχή του κόσμου, πάντοτε συνοδευόμενος από τον Πατριαρχικό Επίτροπο π. Θεοδόσιο, τελώντας την Θεία Λειτουργία και άλλες ακολουθίες.

Τόσο ο Σεβασμιώτατος Άγιος Ξάνθης όσο και ο π. Θεοδόσιος, σε κάθε επίσκεψη των ενοριών διερμήνευαν τα αισθήματά τους, ευχαριστώντας τον Θεό για αυτές τις ωραίες ευκαιρίες και τον Μακαριώτατο για την ευλογία του.

Σε κάθε ενορία οι πιστοί προσέφεραν αναμνηστικά δώρα στον Σεβασμιώτατο και προϊόντα από τα χωράφια τους, αλλά και οι Σεβασμιώτατος σε όλους τους Ναούς που επισκέφτηκε, δώρισε Ιερά Σκεύη για τις ιερές ακολουθίες.

Το βράδυ τις Πέμπτης ταξίδεψε αεροπορικός για την Κινσάσα, όπου στὸ αεροδρόμειο τον υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Άγιος Κινσάσας κ. Νικηφόρος, προκειμένου να συνεχίσει τις επισκέψεις του στην Κινσάσα.

xanthis kogo 2

xanthis kogo 2

xanthis kogo 2

xanthis kogo 2

xanthis kogo 2

xanthis kogo 2

xanthis kogo 2

xanthis kogo 2

xanthis kogo 2

xanthis kogo 2

xanthis kogo 2

xanthis kogo 2

xanthis kogo 2

xanthis kogo 2

xanthis kogo 2

xanthis kogo 2

xanthis kogo 2

xanthis kogo 2

Εμφανίσεις: 300905
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: