Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 26/08 21:50

festibal orthodoxon 20

Χτες το πρωί ως το βράδυ στον ιερό ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου στο περίχωρο της Ναϊρόμπης –Κερέιτα- δεκαπέντε ενορίες της ευρύτερης περιοχής συμμετείχαν στον τελικό διαγωνισμό με συμμετοχή χιλιάδων παιδιών που πραγματικά ανεδείχθηκαν ταλαντούχοι και εγκρίθηκαν κατάλληλοι για τον τελικό διαγωνισμό.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε θεατρικό έργο, ποίηση, τραγούδι και παραδοσιακό χορό, πάντοτε με χριστιανικό μήνυμα. 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναϊρόμπης κ. Μακάριος που ήταν από τους εμπνευστές της προσπάθειας αυτής πριν σχεδόν από τέσσερις δεκαετίες παρέστηκε και μίλησε κατασυγκινημένος, στο τέλος, δίνοντας μαζί με άλλους τα βραβεία και τα έπαθλα.

Οι ιερείς των ενοριών που συμμετείχαν, οι κατηχητές και οι κατηχήτριες που δίδαξαν τα παιδάκια, με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση παρακολούθησαν το φεστιβάλ, όπως και αρκετοί γονείς και φίλοι των παιδιών. Στο τέλος ακολούθησε πλούσιο γεύμα αλλά και πανηγυρική ατμόσφαιρα με τους νικητές να πανηγυρίζουν.

Ο Σεβασμιώτατος, στην καταληκτήρια ομιλία του, για μια ακόμη φορά ευχαρίστησε τους ιερείς αλλά και τους κατηχητές για τη θαυμάσια εργασία και συμμετοχή τους στην ανάπτυξη και εδραίωση της Ορθοδοξίας σ’ αυτές τις αθώες ψυχές των μικρών παιδιών που κάτω από δύσκολες συνθήκες και προβλήματα βρίσκονται πάντοτε κοντά τους και τους ενισχύουν με το παράδειγμα και τη διδασκαλία τους.

Έφερε στη μνήμη του τις στιγμές εκείνες που οι σημερινοί κατηχητές και κατηχήτριες, όπως και οι πρεσβυτέρες, υπήρξαν κάποτε από τους πρώτους που συμμετείχαν τότε σαν μικρά παιδάκια σε παρόμοιες εκδηλώσεις. 

Έτσι, το έργο της Εκκλησίας μας συνεχίζεται, μεταφέροντας ταυτόχρονα και τις πατρικές ευχές τού μόλις αναχωρήσαντος για την Αλεξάνδρεια Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεοδώρου του Β΄, ο οποίος έφυγε με τις καλύτερες των εντυπώσεων απ’ όσα είδε και έζησε αυτές τις μέρες τόσο στη Ναϊρόμπη όσο και στο Νιέρι και στη Δυτική Κένυα. Αυτός είναι ο ρόλος της Εκκλησίας μας να δίδει παντού φως και να φωτίζει τους ανθρώπους με το φως της Αναστάσεως, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 260457
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: