Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 27/07 01:54

mosxa alexandreias 1

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Το απόγευμα της Πέμπτης 26 Ιουλίου έφτασε στην Μόσχα ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄, ο οποίος θα συμμετάσχει στους εορτασμούς της 1030ης επετείου της Βαπτίσεως των Ρως.

Στο αεροδρόμιο "Ντομοντέτοβο" τον Πατριάρχη Θεόδωρο υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας, ο Μητροπολίτης Ίστρας κ. Αρσένιος και ο Εκπρόσωπος του Πατριάρχη στην Ρωσίας, Μητροπολίτης Κηρύνης κ. Αθανάσιος.

Τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο Β΄ συνοδεύουν ο Μητροπολίτης Ιωαννουπόλεως κ. Δαμασκηνός και ο Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Μπιάζης, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλεξανδρείας, δήλωσε ότι πολλές φορές έχει έρθει στη Μόσχα και είναι χαρούμενος που και πάλι βρίσκεται εδώ, μετά από πρόσκληση του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου για να λάβει μέρος στους εορτασμούς προς τιμήν της 1030ης επετείου από το Βάπτισμα της Ρωσίας.

Η συμμετοχή του στον εορτασμό, σύμφωνα με τον Μακαριώτατο, αποδεικνύει την ιδιαίτερη φιλία που συνδέει την Αλεξάνδρεια και το Πατριαρχείο Μόσχας εδώ και αιώνες.

«Η παρουσία μου είναι να δείξουμε ότι είμαστε μαζί - είμαστε κοντά στον Αγιώτατο Πατριάρχη Κύριλλο και τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία» - είπε χαρακτηριστικά ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β.

Επίσης ο Πατριάρχης Θεόδωρος ανέφερε: ««Είμαστε όλοι μια ορθόδοξη οικογένεια, και με την πάροδο του χρόνου γίνεται φανερό ότι ο χριστιανισμός γίνεται ισχυρότερος και μπορεί να μεταφέρει το μήνυμά του στον κόσμο. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας έχει εκατομμύρια τέκνα. Στην Αφρική ζούμε την πρώτη αποστολική εποχή και κηρύσσουμε το Ευαγγέλιο σε ανθρώπους, οι οποίοι δεν ήξεραν ακόμη τον Χριστό. Όλοι συγκροτούμε μία Ορθόδοξη οικογένεια και οφείλουμε να κρατάμε την ενότητα, προκειμένου να δίδουμε τη μαρτυρία μας».

mosxa alexandreias 2

mosxa alexandreias 2

Εμφανίσεις: 301149
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: