Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 25/07 23:20

eirinoupoleos 4

Με την χάρη του Θεού και τις ευχές του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου του Β´, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος θεμελίωσε έναν ακόμη Ιερό Ναό, αυτόν της Αγίας Τριάδος και Αγίας Ειρήνης στην πόλη Μβούμι, της επαρχίας Μορογκόρο στην Ανατολική Τανζανία.

Παρόλο που ο Θεός ευλόγησε αυτά τα 14 χρόνια Ιεραποστολικής εργασίας του Σεβ. στην Κεντρική και Ανατολική Τανζανία, έτσι ώστε μέχρι σήμερα να έχουν κτισθεί 32 Ιεροί Ναοί από αυτόν, οι ανάγκες είναι ακόμη μεγάλες λόγω της αυξημένης και πλούσιας σε ευλογιά και καρποφορία Ιεραποστολής, με αποτέλεσμα σήμερα περισσότερες από 18 ενορίες να στεγάζονται σε αχυροκαλύβες.

Από πολύ νωρίς το πρωί της Δευτέρας, άρχισαν να καταφθάνουν στο οικόπεδο που πρόσφατα απέκτησε η Ιερά Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως ιθαγενείς ιερείς της περιοχής, αναγνώστες, πιστοί, κατηχούμενοι, πολλοί μαθητές από την γύρω περιοχή, οι οποίοι βοηθούνται από τον Σεβ. με σχολικές υποτροφίες ώστε να μπορούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια στοιχειώδη εκπαίδευση, αλλά και Πρόεδροι, Δήμαρχοι, Διευθυντές Σχολείων και άλλοι επίσημοι της τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να παραστούν στην τελετή θεμελίωσης του τρίτου Ορθόδοξου Ιερού Ναού στην περιοχή του Μορογκόρο, σε μια νέα καρποφόρα Ιεραποστολική προσπάθεια στην Ανατολική Τανζανία, στην καρδιά του μουσουλμανισμού της Ανατολικής Αφρικής!!!

Ο Σεβασμιότατος μετά την λήξη της ακολουθίας του αγιασμού και της θεμελίωσης, μιλώντας στην γλώσσα των Σουαχίλι, εξήρε τις προσπάθειες του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας σε κάθε γωνιά της αφρικανικής Ηπείρου για ειρήνη, πρόοδο, μόρφωση, υγεία, ευημερία και αρμονική συμβίωση, όλες αυτές δηλαδή τις αξίες που χρόνια τώρα ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. κ. Θεόδωρος Β', ο πνευματικός πατέρας της Αφρικής, προσπαθεί να κάνει πράξη στην αφρικανική ήπειρο.

eirinoupoleos 1

eirinoupoleos 1

eirinoupoleos 1

Εμφανίσεις: 300523
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: