Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/07 19:09

kenia 11

Χτες συνοδευόμενοι από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Μακάριο, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Αμαθούντος κ. Νικόλαος και Λήδρας κ. Επιφάνιος, μαζί με την ομάδα του π. Μιχαήλ Ευθυμίου από την Ανθούπολη της Λευκωσίας, δύο φοιτητές από την Ελλάδα, τέσσερις κοπέλες από την Κύπρο και τον π. Φιλόθεο της Καθολικής Λεμεσού, επισκέφτηκαν το μικρό ορφανοτροφείο που βρίσκεται κι αυτό στην περιοχή του όρους Κιλιμάντζαρο.

Όπως σημειώσαμε και σε παλαιότερα άρθρα μας, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά, είναι η έλλειψη της μητρικής και πατρικής στοργής.

Έτσι, ο π. Τίτος που είναι ο πρώτος Μασάι ιερέας, αποφάσισε μαζί με την πρεσβυτέρα του, να μαζέψουν από τους δρόμους τα εγκαταλελειμμένα αυτά ορφανά και να τα εγκαταστήσουν στο σπίτι τους σαν δικά τους παιδιά.

Σήμερα, τα παιδιά ανέρχονται σε περισσότερα από τριάντα και θεωρούν ότι αποτελούν κι αυτά μέρος της δικής τους οικογένειας. Έκτισαν έτσι, μέσα στο οικόπεδό τους, ξενώνες που φιλοξενούνται αγόρια και κορίτσια ορφανά.

Η επίσκεψη όλων μας ήταν συγκλονιστική. Τα παιδάκια αυτά με τις σχολικές τους στολές – αφού η ενορία της παρακείμενης υπό κατασκευή εκκλησίας, αφιερωμένης στον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο διαθέτει νηπιαγωγείο με τρεις δασκάλες – εκτέλεσαν ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χριστιανικά τραγούδια, ενώ η ομάδα των νέων Μασάι χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Όλοι οι επισκέπτες μας προσέφεραν γλυκίσματα, καραμέλες, μολύβια κ.τ.λ. στα μικρά αυτά παιδάκια Έγινε επίσης μια σύντομη ξενάγηση στο νηπιαγωγείο, όπου τα παιδάκια τραγούδησαν και οι επισκέπτες μας, ιδιαίτερα οι νέες, τραγούδησαν μαζί τους παιδικά τραγούδια.

Έτσι, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη μας στους πρόποδες του όρους Κιλιμάντζαρο, όπου διαπιστώσαμε την εξαίρετη εργασία που προσφέρουν και οι δύο ιερείς μας, μαζί με τις πρεσβυτέρες τους σ’ αυτή την απομακρυσμένη περιοχή της Ανατολικής Αφρικής.

kenia 1

kenia 1

kenia 1

kenia 1

kenia 1

kenia 1

kenia 1

kenia 1

kenia 1

Εμφανίσεις: 301064
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: