Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/05 11:34

jerba 2

Στο διεθνές διαθρησκειακό Συνέδριο με θέμα: "Διάλογος μεταξύ θρησκειών και πολιτισμών στον αγώνα κατά του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας", το οποίο πραγματοποιήθηκε στη νήσο Τζέρμπα της Τυνησίας υπό την αιγίδα του Πρωθυπουργού της Τυνησίας κ. Youssef Chahed, συμμετείχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Μελέτιος κατά το διήμερο 3 και 4 Μαΐου ε.έ. εκπροσωπώντας το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Το συνέδριο ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Υπουργού Θρησκευμάτων της Τυνησίας κ. Αhmed Adhoum, ενώ επίσης συμμετείχαν και οι Υπουργοί Τουρισμού και Πολιτισμού της χώρας.

Στη διάρκεια του συνεδρίου, ο Σεβασμιώτατος μετέφερε τις ευχές του Μακ. Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β’ για την επιτυχία του διαλόγου και ανέπτυξε το θέμα της παρουσίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Τυνησία και την ορθόδοξη οπτική γωνία περί της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού, τονίζοντας την αξία του διαλόγου, τον σεβασμό της ανθρώπινης ζωής ως δώρο του Θεού, την συμβολή της θρησκευτικού αλληλοσεβασμού και όχι της μισαλλοδοξίας για την ειρηνική συνύπαρξη λαών με διαφορετική κουλτούρα, θρησκεία και γλώσσα, και τέλος την αλλοίωση του ανθρωπίνου προσώπου και της ορθής θρησκευτικής πίστεως από τον φονταμενταλισμό και τις εξτρεμιστικές ενέργειες.

Στο συνέδριο επίσης συμμετείχαν, ο ανώτατος Μουφτής της Τυνησίας Οthman Battikh, o Αρχιραββίνος της Μόσχας και πρόεδρος της Διασκέψεως των Ευρωπαίων Ραββίνων Pinchas Goldschmidt, εκπρόσωποι χριστιανικών Δογμάτων και Ομολογιών, πανεπιστημιακών Σχολών, θρησκευτικών Ιδρυμάτων και πολλοί άλλοι.

Τέλος, στα πλαίσια της διοργανώσεως οι σύνεδροι επισκέφθησαν τους λατρευτικούς χώρους των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών της Τζέρμπας, μεταξύ αυτών και του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, όπου ο Μητροπολίτης Μελέτιος υποδέχθηκε και ξενάγησε τους επισκέπτες.

jerba 1

jerba 1

jerba 1

jerba 1

jerba 1

Εμφανίσεις: 292836
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: