Γράφτηκε από τον/την pyramisnews. 07/05 18:59

nostos1

Με ένα προσκύνημα στο θεοβάδιστο μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης του Σινά ολοκλήρωσαν στις 6 Μαΐου οι 120 Αιγυπτιώτες, από την Ελλάδα και την Κύπρο, το πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ», που ξεκίνησε στις 30 Απριλίου στην Αλεξάνδρεια, συνεχίστηκε στο Ελ Αλαμέιν, στο Κάιρο, το Σαρμ Ελ Σέιν και κατέληξε στο προπύργιο αυτό της Ορθοδοξίας, όπου τους υποδέχτηκε όλους, μαζί με την Υπουργό Διασποράς της Αιγύπτου κα Ναμπίλα Μάκραμ, ο Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανός.

Προηγήθηκε η συνάντηση του Καθηγουμένου του μοναστηριού με τους Αιγυπτιώτες στο Σαρμ Ελ Σέιχ, παρουσία του Κυβερνήτη, Στρατηγού Χάλιντ Φούντα, τον οποίο ο κ. Δαμιανός παρασημοφόρησε παρουσία όλων και τον ευχαρίστησε για τις δικές του ενέργειες και το τεράστιο ενδιαφέρον του κατά την πρόσφατη περίοδο του ατυχήματός του, τόσο από τον ίδιο όσο και τον Υπουργό Άμυνας κ. Σέντκι Σόμπχι όσο και – πάνω από όλα – από τον Αιγύπτιο Πρόεδρο ηγέτη Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι που είχε δώσει εντολές για την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου στο στρατιωτικό νοσοκομείο «Ελ Γκαλά» του Καΐρου.

«Να είστε καλά που επιστρέψατε! Το μοναστήρι και ο τόπος σάς χρειάζονται», είπε προς τον Αρχιεπίσκοπο Σινά ο Κυβερνήτης του Σινά, δεχόμενος με συγκίνηση τη μεγάλη τιμητική διάκριση από τον Αρχιεπίσκοπο.

Την επομένη, ακολούθησε η επίσκεψη των 120 Αιγυπτιωτών στο χώρο του μοναστηριού της Αγίας Αικατερίνης, όπου η Υπουργός Διασποράς της Αιγύπτου κα Ναμπίλα Μάκραμ έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από τον κ. Δαμιανό, ενώ δέχτηκε για μία ακόμη φορά τις ολόθερμες και εγκάρδιες ευχαριστίες όλων των Αιγυπτιωτών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ» για ό,τι έκανε η ίδια και η Αίγυπτος, ευχαριστίες που εξέφρασε εκ μέρους όλων ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών (Αθήνας) κ. Κώστας Μιχαηλίδης.

Την Παρασκευή, είχε προηγηθεί η επίσκεψη των Αιγυπτιωτών στις Πυραμίδες του Καΐριου, στον Άγιο Γεώργιο παλαιού Καΐρου και στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Καΐρου.

Οι 120 Αιγυπτιώτες επέστρεψαν στη Λάρνακα της Κύπρου και στην Αθήνα, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, κρατώντας στις αποσκευές τους ότι συμμετείχαν στις σημαντικότερες σχεδόν στιγμές των επαφών των τριών κρατών, Ελλάδος, Αιγύπτου, Κύπρου, με την Αιγυπτιώτικη παροικία, κατά την πρόσφατη ιστορία της και μάλιστα, παρουσία των τριών Προέδρων, του μισού Υπουργικού Συμβουλίου της Αιγύπτου, του Πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεοδώρου, του Κόπτη Πατριάρχου Ταουάντρος και δεκάδων άλλων επισήμων.

nostos2

nostos2

Εμφανίσεις: 297072
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: