Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 09/04 02:00

kanaga 3

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου, και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κινσάσα κ. Νικηφόρου, στην Κανάγκα του Κογκό, με την συμμετοχή πλήθους λαού, τελέσθηκε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, τόσο στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου, όσο και στους άλλους ενοριακούς Ιερούς Ναούς, η Αναστάσιμη Τελετή και στην συνέχεια η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.

Πλήθη πιστών συνέρευσαν στον Άγιο Ανδρέα, προκειμένου να λάβουν το χαρούμενο μήνυμα της Αναστάσεως, να λάβουν το Άγιο Φώς εκ του Ανεσπέρου Φωτός, να λειτουργηθούν και να κοινωνήσουν να Αχράντων Μυστηρίων και μεταξύ αυτών, τουλάχιστον εκατό νεοφώτιστοι όπου έλαβαν το Άγιο Βάπτισμα μετά την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Σαββάτου.

Ανεγνώσθη η Πατριαρχική Εγκύκλιος του Μακαριωτάτου, στην τοπική γλώσσα Tshiluba και στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πατριαρχικός Επίτροπος Κανάγκας και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσα, αρχιμανδρίτης Θεοδόσιος Τσιτσιβός, επανέλαβε τις θερμές ευχές του Μακαριωτάτου κ.κ. Θεοδώρου, καθώς και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ Νικηφόρου.

Ανήμερα του Αγίου Πάσχα το απόγευμα, τελέσθηκε ο εσπερινός της αγάπης, διενεμήθη το πασχαλιάτικο κόκκινο αυγό , και ο π. Θεοδόσιος εξήγησε στους πιστούς την σημασία αυτού του χριστιανικού εθίμου. Επίσης ανεγνώσθη το Ιερό Ευαγγέλιο, σε διάφορες γλώσσες κυρίως τοπικές του Κογκό.

kanaga 1

kanaga 1

kanaga 1

kanaga 1

kanaga 1

kanaga 1

kanaga 1

kanaga 1

kanaga 1

kanaga 1

kanaga 1

kanaga 1

kanaga 1

kanaga 1

kanaga 17

kanaga 17

kanaga 17

kanaga 17

kanaga 17

Εμφανίσεις: 302257
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: