Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 02/04 10:22

kenias 3

Τον τελευταίο χρόνο, η Κένυα σ’ όλη την επικράτειάς της δημιούργησε κλίμα βαρύ λόγω των Προεδριών εκλογών που διεξήχθηκαν τον περασμένο Αύγουστο και επαναλήφθηκαν το τέλος Νοεμβρίου, με πολλές ανώμαλες καταστάσεις.

Πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή και σε φτωχικές περιοχές τα σπίτια τους. Οι συγκρούσεις ανάμεσα στις φυλές δημιούργησαν μια δυσάρεστη ατμόσφαιρα και πολλοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές τους εστίες για να σωθούν από την έντονη διαμάχη.

Ανάμεσα στον κόσμο τον οποίο ξεσήκωνε η αντιπολίτευση. Μόλις την περασμένη εβδομάδα κατόρθωσαν να βρουν μια συμβιβαστική λύση και να λήξει τελικά αυτή η τραγική εικόνα που δημιουργήθηκε από προσωπικά πάθη και φυλετικές διαφορές.

Οι θρησκευτικοί ηγέτες και μη της Κένυας είχαν τα τελευταία δύο χρόνια συχνές συναντήσεις και προσπαθούσαν με διάφορους τρόπους να δημιουργήσουν κλίμα εμπιστοσύνης και ασφάλειας ανάμεσα στον πληθυσμό της χώρας. Δεν ήταν όμως εύκολο το εγχείρημα λόγω των φυλετικών διαφορών.

Έτσι, ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος, ο οποίος λόγω της μακράς του διαμονής έζησε και γνωρίζει τώρα από πρώτο χέρι τις διάφορες πολιτικές καταστάσεις, όπως και τους πολιτικούς κυβερνώντες και μη, λόγω της προσφοράς του και της συμβολής του στην ανάπτυξη των περιοχών στον τομέα της παιδείας, ιατρικής, νερού, ηλεκτρικού ρεύματος, κοινωνικής μέριμνας, ορφανοτροφείων κ.τ.λ. συναντήθηκε αυτή τη βδομάδα με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της χώρας, με τον οποίο συνδέεται φιλικά από την εποχή που εκπροσωπούσε τη νεολαία του κόμματος, όταν ήταν επίσης Υπουργός Παιδείας και σε μια φάση συνόδευσε τον τότε Πρόεδρο της Κένυας Μόι, μαζί με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο σε επίσημο ταξίδι στην Κύπρο, επί προεδρίας Γλαύκου Κληρίδη.

Στη συνάντηση αυτή ο Σεβασμιώτατος συγχάρηκε εκ μέρους της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεοδώρου του Β, την επανεκλογή της νέας Κυβέρνησης.

Συζήτησε μαζί του τα θέματα που εκκρεμούν για την αποτελεσματικότερη λειτουργία και στην ανάπτυξη της Ορθοδοξίας σ’ όλη την επικράτεια της Κένυας.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος ευχαρίστησε με τη σειρά του, τον Σεβασμιώτατο για την μακρόχρονη υπηρεσία και συμβολή tτου στους προαναφερθέντες τομείς, ιδιαίτερα στον τομέα της παιδείας, αφού στην ίδια την περιοχή που ήταν βουλευτής έκτισαν μαζί ένα πρότυπο δημοτικό σχολείο σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Κένυας.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή τα παιδιά έκαναν μάθημα κάτω από τη σκιά ενός δέντρου, ενώ σήμερα απολαμβάνουν τις σπουδές τους, αφού υπάρχουν μόνιμες εγκαταστάσεις κτιρίων και οικοτροφείο, ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, καθημερινό φαγητό – πρόγευμα και γεύμα- με τις ενέργειες και προσφορά του Σεβασμιωτάτου.

Ο Αναπληρωτή Πρόεδρος ευχαρίστησε με θερμούς λόγους για τη μακρόχρονη υπηρεσία του και την ουσιαστική συμβολή του σ’ όλους τους τομείς δράσης των κατοίκων της Κένυας.

Μάλιστα, ο Σεβασμιώτατος βρήκε την ευκαιρία να ευχαριστήσει τον Αναπληρωτή Πρόεδρο για την αγορά ενός πολυτελούς λεωφορείου για τις ανάγκες του Γυμνασίου σε μια απομονωμένη περιοχή της χώρας.

Όλες οι συζητήσεις διεξήχθηκαν μέσα σε μια φιλική και εγκάρδια ατμόσφαιρα ώστε ο Σεβασμιώτατος βρήκε την ευκαιρία να ευχαριστήσει την Κυβέρνηση της χώρας για τη συνεχιζόμενη ηθική στήριξη και προστασία.

Ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τον υψηλό αξιωματούχο στο τέλος να επισκεφτεί τους χώρους για να δει από κοντά πόσο σημαντική είναι η συμβολή της Ορθοδοξίας στον τομέα της παιδείας.

kenias 1

kenias 1

Εμφανίσεις: 300589
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: