Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 01/04 16:00

alexandreias miteraΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νέας Αλικαρνασσού Ηρακλείου Κρήτης τελέστηκε χθες Σάββατο του Λαζάρου 31 Μαρτίου ε.έ. σε κλίμα συγκίνησης το ετήσιο Μνημόσυνο της μακαριστής Μητέρας του Πατριάρχη της Ιεραποστολής Θεοδώρου Β. Τη Θεία Λειτουργία τέλεσαν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ Ειρηναίος πλαισιωμένος από έξη Αρχιερείς.

Στη Θεία Λειτουργία και στο μνημόσυνο συμμετείχε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεόδωρος με την οικογένεια Του και συγγενείς, Αρχιερείς και Ιερείς του Θρόνου του Αγίου Μάρκου, Άρχοντες του τόπου και εξ Αθηνών Άρχοντες Οφφικίαλοι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, πλήθος πιστών που εγνώριζαν και συνδέονταν με την μακαριστή Κλεοπάτρα Χορευτάκη, οι οποίοι προσευχήθηκαν για την ανάπαυση της ψυχής της.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο (προηγούμενος της Μονής Αγκαράθου ) Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας κ. Γεράσιμος της Εκκλησίας της Κρήτης ο οποίος με συγκινητικά λόγια αναφερόμενος στην αοίδιμον είπε ότι διακρινόταν για την πίστη, την αγάπη, την ανιδιοτέλεια, την ανεξικακία, την καλοσύνη και με το ιλαρό χαμόγελο της μετέφερε πάντοτε, σε όποιον την πλησίαζε, Λόγο Χριστού.

Μετά την απόλυση εδόθη σε όλο το εκκλησίασμα πλούσιο πρωινό και κόλλυβο.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο που ο Πατριάρχης Θεόδωρος Β΄ αποχαιρετά την μητέρα του:

mnimosino miteras papa 1

mnimosino miteras papa 1

mnimosino miteras papa 1

mnimosino miteras papa 1

mnimosino miteras papa 1

mnimosino miteras papa 1

mnimosino miteras papa 1

Εμφανίσεις: 302024
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: