Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018

kaiciid 1

Πηγή: Romfea.gr


Συνεχίζονται οι εργασίες του διεθνούς Συνεδρίου με θέμα: «Promoting peacful coexistence and common citizenship» που πραγματοποιείται στην Βιέννη.

Το Συνέδριο διοργανώνει το Διαθρησκειακό Ίδρυμα «ΚAICIID Dialogue Center» και αφορά τον διάλογο για την ειρήνη, με κεντρικό ομιλητή τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Πριν από λίγο στο Συνέδριο ομίλησε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο του Πατριαρχείου στην Αφρική καθώς και στον σεβασμό των

"Οι θρησκείες και οι θρησκευτικοί ηγέτες έχουν μεγάλη ευθύνη, αλλά και υποχρέωση να προωθήσουν την ειρηνική συνύπαρξη και αμοιβαία κατανόηση των λαών" τόνισε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Θεόδωρος Β΄.

Σε άλλο σημείο ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αλεξάνδρειας ανέφερε ότι "η σημερινή μας συνάντηση έχει αυτό τον σκοπό, όμως για να πετύχει τους στόχους της, θα πρέπει να εξάγουμε μηνύματα, να καταστούν κοινό σημείο αναφοράς όλων των πιστών και των λάων."

Από την πλευρά του Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ως κεντρικός ομιλητής, απηύθυνε χαιρετισμούς και ευχαρίστησε όσους ταξίδευαν για αυτή τη σημαντική ιστορική προσπάθεια.

"Είναι πραγματικά μια εξαιρετική χαρά για μας να είμαστε στην παρουσία τόσων πολλών ακούραστων εργαζομένων για την ειρήνη που έχουν ταξιδέψει στη Βιέννη αυτή την εβδομάδα για να συμμετάσχουν σε αυτό το συνέδριο και να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες απειλές που πλήττουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, το άνοιγμα και την ειρήνη στον σημερινό κόσμο" - ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρθολομαίος.

Επίσης ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας κλείνοντας τόνισε: "Η συμβολή της θρησκείας είναι κρίσιμη για την υπέρβαση της παγκόσμιας κρίσης''.

Να αναφερθεί ότι τον οργανισμό «ΚAICIID Dialogue Center» συνέστησε το Βατικανό με την Σαουδική Αραβία την Αυστρία και την Ισπανία.

alexandreias bienni 1

alexandreias bienni 1

alexandreias bienni 1

alexandreias bienni 1

285006

Εμφανίσεις: 300891
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: