Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018

soudan 4

Τήν Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου ε.ε, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ συναντήθηκε, απουσιάζοντος του Προέδρου, με τον Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως του Σουδάν Εξοχώτατο κ. HASSABO MOHAMED AHMED, στο Προεδρικό Μέγαρο στο Χαρτούμ συνοδευόμενος από τον Υπουργό Προσανατολισμού, Εθνικών Κληροδοτημάτων και Θρησκευμάτων κ. ABUBAHR OSMAN.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον Αντιπρόεδρο για την φιλοξενία, αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδος και Σουδάν, στις σχέσεις Χριστιανών και Μουσουλμάνων στην αδελφοσύνη των λαών και στο κοινωνικό έργο του Πατριαρχείου στην Αφρικανική Ήπειρο.

Εξέφρασε την ικανοποίηση του που οι Χριστιανοί είναι ελεύθεροι σε αυτή την χώρα να λατρεύουν τον Θεό και υποσχέθηκε ότι θα προσεύχεται για την ειρήνη και την πρόοδο του Σουδάν.

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος καλωσόρισε τον Πατριάρχη στην χώρα αναφέρθηκε στην Νομοθεσία του Σουδάν σχετικά με τις θρησκευτικές ελευθερίες.

Είπε ότι ο λαός του Σουδάν αποτελείται από πολλές φυλές Αράβων, Νούβιων, Αρναούτιων επίσης πολλοί Ευρωπαίοι και Αφρικανοί κατοικούν στο Σουδάν αλλά και άλλοι των οποίων την καταγωγή δεν γνωρίζουν και είναι ελεύθεροι να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα το μόνο που χωρίζει τους Χριστιανούς από τους Μουσουλμάνου είναι η διεύθυνση κατοικίας τους είπε χαρακτηριστικά κατόπιν αναφέρθηκε σε διάφορα άλλα θέματα.

Στη Συνέχεια ο Πατριάρχης προσέφερε ως δώρο στον Αντιπρόεδρο το Έμβλημα του Πατριαρχείου και τέλος ο Μακαριώτατος και ο Υπουργός Προσανατολισμού έδωσαν κοινή συνέντευξη τύπου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος μετέβη στον Διεθνή Αερολιμένα Χαρτούμ όπου πριν από την αναχώρησή του για το Κάιρο με τις Αιγυπτιακές Αερογραμμές τον αποχαιρέτισαν ο αρμόδιος για θέματα Εκκλησιών Υπουργός, ο Διευθυντής και τα στελέχη της Διεύθυνσης Εκκλησιών, η Αρμόδια Υπηρεσία Εκκλησιών της Εθνικής Ασφάλειας, ο Επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδας, ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Αιγυπτιακής Πρεσβείας, ο Εκπρόσωπος του Κόπτη Μητροπολίτη Χαρτούμ, η Ελληνική Κοινότητα Χαρτούμ και ο οικείος Ποιμενάρχης, ο Υπουργός του προσέφερε είδη Σουδανικής Λαϊκής Τέχνης και ένα δερμάτινο χαρτοφύλακα.

soudan 1

soudan 1

soudan 1

soudan 1

soudan 1

soudan 1

soudan 1

soudan 1

soudan 1

soudan 1

soudan 1

soudan 1

soudan 1

soudan 1

soudan 1

soudan 1

Εμφανίσεις: 302200
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: