Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018

agios meletios kataga 10

Εκ μεταθέσεως εορτάσθη ενωρίτερα δια πολλών λόγων, (αποστάσεις μεγάλες, βροχερός καιρός κ.λ.π) η εορτή του αγίου Μελετίου Πατριάρχου Αντιοχείας εις την Ι.Μ. Κατάγκας.

Από νωρίς κατεκλύσθη ο Ναός από πιστούς των πέριξ της πόλεως ναών και του Κολουέζι και τελέσθηκε μεγάλο συλλείτουργο εκ των ιερέων της Επισκοπής, εις το τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κατάγκας κ. Μελέτιος εχειροθέτησε εις Πρωτοπρεσβύτερον τον ιερέα π. Ησαΐα, διευθυντής Παιδαγωγικής Ακαδημίας και κατόπιν απένειμεν την ευλογία του εις τον Ξυλόγλυπτη κ. Βαρνάβα όπου για τρείς δεκαετίες κοσμεί τους ναούς με ωραία ξυλόγλυπτα έργα.

Κατόπιν όλοι οι ιερείς και πιστοί πέρασαν από τα γραφεία της Επισκοπής και ευχήθηκαν εις τον Επισκοπόν τους και του προσέφεραν πολλά Αφρικάνικα δώρα, όπως φρούτα, περιστέρια, πτηνά του δάσους κ.α., ακολούθησε μεγάλη εορταστική τράπεζα όπου οι πιστοί έψαλλαν και τραγούδησαν εκ καρδίας διάφορους εκκλησιαστικούς ύμνους και ευχήθηκαν εις τον Επίσκοπον μακροημέρευσιν επ' αγαπώ της τοπικής Εκκλησίας, διότι όπως είπαν - «Pasipo Mutshungadji» χωρίς ποιμένα - το έργον δεν προχωρεί.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 301288
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: