Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου 2018

anagnostes tanazania 2

Στον απλό, αλλά όμορφο Ιερό Ναό των Αγίων Αρσενίου και Παΐσίου (ήταν ο πρώτος Ναός που κτίσθηκε από τον Σεβ. κ. Δημήτριο στην Τανζανία το 2005 και ο πρώτος Ναός παγκοσμίως αφιερωμένος στους δύο Αγίους, με δωρεά της Οικ. Ιεροδιακόνου από την Κύπρο), με την χάρι του Θεού και τις ευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρου, για μία ακόμη φορά πραγματοποιήθηκαν ομαδικές βαπτίσεις (οι δεύτερες στο έτος 2018).

Έτσι λοιπόν συνολικά 470 ιθαγενείς έλαβαν το άγιο βάπτισμα κι έγιναν μέλη της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, αυτής της Ορθοδόξου.

Προσήλθαν με υποδειγματική ευλάβεια αλλά και μεγάλη χαρά προς το άγιο βάπτισμα, την πρώτη Θεία Κοινωνία και ακολούθως την επόμενη ημέρα στο μυστήριο του γάμου.

Επίσης στο τέλος της Θείας Λειτουργίας του Σαββάτου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος τέλεσε την χειροθεσία 7 νέων αναγνωστών (ο ένας εξ αυτών, ο Ιωάννης από την πρωτόγονη φυλή των Μασάι) οι οποίοι θα διακονίσουν στις επτά νέες ενορίες που ιδρύθηκαν το προηγούμενο έτος στην περιοχή του νέου Ιεραποστολικού Κέντρου του Μορογκόρο, 250 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, στην ανατολική Τανζανία, ενώ τίμησε και το ζεύγος Χριστόφορου και Δέσποινας Νικήτα, εκ Κύπρου που 12 χρόνια τώρα προσέχουν και συντηρούν τον παραπάνω Ιερό Ναό.

Η χαρά το νεοφωτίστων ήταν πραγματικά συγκινητική, αλλά και οι νέοι αναγνώστες με πρόσωπα που έλαμπαν από χαρά και γεμάτα κατάνυξη αποδέχθηκαν την νέα τιμητική διακονία τους στην Ορθόδοξη Ιεραποστολική Μητρόπολη της Τανζανίας.

anagnostes tanazania 1

anagnostes tanazania 1

tanzanias 1

Εμφανίσεις: 301579
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: