Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 22/07 00:13

orthodoxia kenia 50

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε, μέσα σε επιβλητική και λαμπρή ατμόσφαιρα, η τελετή αποφοίτησης ογδοήκοντα δασκάλων και διδασκαλισσών από το μοναδικό Ορθόδοξο Κολλέγιο της Αφρικής στους πανέμορφους και ανανεωμένους χώρους της Μητροπόλεως Ναϊρόμπης, όπου στεγάζονται η Ορθόδοξη Πατριαρχική Σχολή, το Διδασκαλικό Κολλέγιο, το νηπιαγωγείο και το δημοτικό.

Στην τελετή παρέστησαν και συμμετείχαν, εκτός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Μακάριο, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Νιέρι κ. Νεόφυτος και Κισούμου κ. Αθανάσιος, κυβερνητικοί παράγοντες της περιοχής και του Υπουργείου Παιδείας, διευθυντές και καθηγητές ανωτάτων σχολών, κληρικοί, συγγενείς και φίλοι των αποφοιτούντων και πλήθος κόσμου.

Μέσα στο πανέμορφο περιβάλλον, το πρόγραμμα περιλάμβανε ομιλίες με το ιστορικό της ίδρυσης του Κολλεγίου το έτος 2003, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από διάφορες χορωδίες ενώ η φιλαρμονική του Δήμου Ναϊρόμπης παιάνιζε χαρμόσυνα και ζωντανά.

Κύριος ομιλητής της όλης τελετής ήταν ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος, ο οποίος μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες της Α. Θ. Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεοδώρου του Β΄ για το ιστορικό αυτό γεγονός της σημερινής τελετής.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους επισήμους, τους καθηγητές αλλά και τους φοιτητές και φοιτήτριες.

Στη συνέχεια τόνισε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ορθόδοξη Εκκλησία στον τομέα της παιδείας σ’ όλα τα επίπεδα και υποσχέθηκε ότι με τη βοήθεια του Θεού θα συνεχίσει και θα αυξήσει τη σημαντική συμβολή της στην παιδεία.

Απευθυνόμενος δε προς τους αποφοίτους τούς κάλεσε με πίστη και σταθερότητα να συνεχίσουν τον ωραίο αυτό ρόλο που θα επιτελέσουν ως δάσκαλοι.

Να μη φοβηθούν μπροστά στις δυσκολίες που τυχόν θα παρουσιαστούν στην πορεία τους και τους ζήτησε να γίνουν οι καλύτεροι πρέσβεις στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Κένυας στον τομέα της παιδείας και υποσχέθηκε ότι σύντομα το όνιερο του Πανεπιστημίου θα πραγματοποιηθεί.

Ανάμεσα στους αποφοίτους ήταν και έξι ιεροσπουδαστές της Πατριαρχικής Σχολής. Προς όλους τους παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν αναψυκτικά και πλούσιο γιορταστικό γεύμα στην τραπεζαρία της Πατριαρχικής Σχολής «Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος ο Γ΄».

Ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να πει δυο λόγια ευχαριστίας προς τον Θεό που τον βοήθησε όλα αυτά τα χρόνια να προΐσταται ενός τέτοιου σημαντικού έργου, εκείνου της παιδείας.

Υ.Γ. Μπροστά στην ταλαιπωρημένη και τραυματισμένη ανθρωπότητα, η Ορθοδοξία σε κάθε γωνιά της γης δίνει το παρών της και τα ελπιδοφόρα και χαροποιά μηνύματά της, απαλύνοντας έτσι τον πόνο, την αδικία και τη δυστυχία.

Στον χώρο εδώ της Αφρικανικής Ηπείρου οι άνθρωποι κάθε ηλικίας και κάθε καταγωγής, φυλής ή γλώσσας βρίσκουν μέσα στο πνεύμα και τη ζωή της Ορθοδοξίας ανακούφιση και ανανεώνουν τις δυνάμεις τους όσο και αν φαίνεται δύσκολο και πολλές φορές ακατόρθωτο.

Η Ορθοδοξία είναι παρούσα και, με τον ιδιαίτερο ρόλο της σ’ όλους τους τομείς δράσεως των κάθε λογής προβλημάτων, εμπλουτίζει με τις αιώνιες αλήθειες της Μιας και Αδιαιρέτου Εκκλησίας.

Με τα πάντοτε επίκαιρα θέματα της μακράς ιστορίας Της και της αρχαίας και πατερικής διδασκαλίας Της είναι η μόνη οδός και η ελπίδα για τη σωτηρία του ανθρώπου.

Η σημερινή έμπρακτη προσφορά Της στους νέους της Κένυας, με την αποφοίτησή τους από το μοναδικό Ορθόδοξο Διδασκαλικό Κολλέγιο, είναι τρανή απόδειξη της αποτελεσματικής και υγιούς εισφοράς Της στην πρόοδο και ανάπτυξη στον τομέα όχι μόνο τον εκκλησιαστικό αλλά και τον ακαδημαϊκό.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 302604
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: