Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 27/03 16:16

kenya 19

Γράφει ο Μητροπολίτης Ναϊρόμπι και κεντρικής Κένυας κ. Μακάριος στην Romfea.gr


Από το όρος Κιλιμάντζαρο, που βρεθήκαμε την περασμένη εβδομάδα, φθάσαμε στην περιοχή που πλαισιώνεται από τρεις σημαντικές λίμνες της Κένυας (στο κέντρο) δηλ. Νακούρου, Ναϊβάσια, και Ελεμεντάιτα.

Ήταν μια ακόμη ευλογημένη εμπειρία μέσα στην πορεία της ιεραποστολικής μας προσπάθειας. Έπρεπε να γίνει κι έτσι το σχεδίασε ο Θεός.

Στην περιοχή αυτή που βλέπει κανείς, ενώ ταξιδεύει από τον κύριο δρόμο, τις πιο πάνω τρεις λίμνες που τουλάχιστο η μία η μεγαλύτερη είναι ξακουστή για τα εκατομμύρια φλαμίγκος που, πραγματικά, ομορφαίνουν τη φύση, αφού δίπλα ακριβώς κυκλοφορούν μέσα στο τεράσιο δάσος όλων των ειδών τα άγρια ζώα.

Εδώ σ’ ένα μικρό χωριό, που φέρει το όνομα Σιοκερέιρα, υπάρχει μια πολύ δραστήρια ενορία, οι κάτοικοι της οποίας αποφάσισαν μόνοι τους να κτίσουν έναν μόνιμο ναό.

Ήδη ο υπό κατασκευή μεγαλοπρεπής ναός (φωτό) έχει προχωρήσει αρκετά, σε κάποια απόσταση από το χωριό αυτό.

Έτσι την περασμένη Πέμπτη, ύστερα από πρόσκληση των ιερέων της περιοχής αυτής και των ενοριτών, έγινε η κατάθεση του θεμέλιου λίθου.

Την περασμένη Παρασκευή και ενώ οι εργασίες προχωρούσαν, στήσαμε στο κέντρο το αναλόγιο με την εικόνα της Παναγίας στο κέντρο, στολισμένη με άγριες βουκαμβίλιες που φυτρώνουν παντού σ’ αυτή την περιοχή.

Για επισκοπικό θρόνο χρησιμοποιήθηκε μια από τις πέτρες που βρίσκονται εκεί για το κτίσιμο του ναού.

Γύρω – γύρω χώματα από τα θεμέλια, πέτρες, χαλίκια, τσιμένα, νερό, ξύλα και ό,τι άλλο χρειάζεται για το κτίσιμο.

Τούτο δεν μας εμπόδισε να τελέσουμε την ακολουθία των Χαιρετισμών, υπαίθρια, κάτωα από τον καυτερό ήλιο του μεσημεριού, που, κυριολεκτικά, οι ακτίνες του ήταν πολύ δυνατές.

Ήταν μια ανεπανάληπτη εμπειρία, μέσα στις τόσες άλλες που μας χαρίζει ο Κύριός μας και Δημιουργός μας.

Όταν τέλειωσε η ακολουθία του Ακαθίστου, είπα δυο λόγια στους ενορίτες για την Παναγία μας, που πραγματικά αγκαλιάζει και αγαπά όλο τον κόσμο και εναποθέτει τις δικές μας παρακλήσεις σαν η μεσίτρια όμων μας, με ιδιαίτερη αγάπη και φροντίδα.

Είχα ξανά την ευκαιρία να κάνω ειδική δέηση για την αλλαγή του καιρού που συνεχίζει ακόμα εδώ η ανομβρία και η ξηρασία.

Όλοι οι παρόντες, με βαθιά πίστη και συγκίνηση, μαζί , προσευχήθηκαν για μια καλύτερη αλλαγή του καιρού.

Επίμετρο Γ΄ Χαιρετισμών

Ενώ η κατάσταση από την ανομβρία και την ξηρασία, την Παρασκευή που επισκεφθήκαμε εκείνα τα ορφανά της φυλής των Μασάι, ήταν τόσο απελπιστική, σε σημείο που η γη ήταν ραγισμένη και είχε δυνατά σημάδια της γενικής κατάστασης του εδάφους, το Σάββατο έγινε το θαύμα!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Θεός ακούει διά πρεσβειών των Αγίων Του και της Υπεραγίας Θεοτίκου Μητέρας Του.

Ενώ σκεφτόμουνα πώς θα μπορέσουμε να ανακουφίσουμε τον φτωχό και πεινασμένο αυτό κόσμο, ξαφνικά άνοιξαν οι ουρανοί και ήταν τόσο δυνατή η βροχή που ξεχείλισαν οι ποταμοί και ξεριζώθηκαν δέντρα.

Με πολλή δυσκολία, μπορέσαμε, μετά την ακολουθία των Χαιρετισμών, να επιστρέψουμε πίσω, αφού οι χωματόδρομοι δεν υπήρχαν πια.

Έγιναν ποτάμια που έτρεχαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, παρασύροντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

Ένα θέαμα καταπληκτικό.

Φυσικά ο κόσμος βγήκε έξω από τις καλύβες τους και πανηγύριζαν το γεγονός, αφού δεν περίμεναν με κανένα τρόπο βροχές. 

Μόνο με θαύμα.

Διάβασα τη σχετική ευχή στα Σουαχίλι, με συντριβή καρδίας και είπα στον πιστό λαό του Θεού να περιμένουν και το θαύμα θα γίνει.

Τις Θεός Μέγας ως ο Θεός ημών!

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: